Odpowiedz
Autor Wiadomość
Kobieta
PostWysłany: 11 Kwi 2009, 22:20 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2008
nick w SL: Anulka Zimminy
Wie ktos moze jakie tajemnicze kryteria trzeba spelnic aby zostac kandydatem na mentora w Polsih Comunity. Wypelnilam ich formularz na podanej stronie internetowej a dzis dostalam piekny pdf, w ktorym wielkimi literami napisano mi, ze nie spelniam kryteriów.
Ale jakie one sa ? Moze się ktos orientuje i wiedza tajemna sie podzieli abym wiedzialam gdzie mam przysiasc faldow. Zreszta taka ciekawostka, jak z tych 5 pytan na stronie mozna bylo wystawic ocene.

Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 11 Kwi 2009, 22:22 
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Trzeba znać Piaska i posiadać aktualny paszport Polsatu

Profil E-mail Offline
Kobieta
PostWysłany: 11 Kwi 2009, 23:08 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2008
Rozszyfruj - znajomosc piaska.. piasku ? Sandboxow? Znaczy umiejetnosci budowania ?
A paszport Polsatu.. hm, a to do SL paszportytrzeba? Bez wiz ? Co to za kraj ten Polsat. Poczytalabym moze tam lepsze podatki maja ! Znajduje tylko jakies cos o jakies Telewizji dla Kiepskich albo Kiepskiej Telewizorni.

BTW:
Cytuj:
Ankietę należy wypełnić do 6 kwietnia br. Do 14 kwietnia kandydaci zostaną powiadomieni o terminie rozmowy kwalifikacyjnej.
Warunkiem zostania mentorem będzie uczestnictwo w kursie i pozytywne zaliczenie testu.
Jeśli lubisz pomagać ludziom mentoring jest dla Ciebie.

Ktos jakas rozmowe kawilifikacyjna przechodzil ? Czy juz na starcie odrzucaja kandydatury ?

Profil E-mail GGOffline
Kobieta
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 00:00 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
nick w SL: Madelaine Sautereau
Hm. Wychodzi na to, że ja spełniam kryteria, chociaż na ile znam Anulkę i siebie, jestem pewna, że ja mniej wiem i umiem.
Pożyjemy, zobaczymy...

-----
czasem zdaje mi się, że rozumiem, ale to nigdy nie trwa długo

Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 00:38 
Dołączenie:
Lipiec 2008
nick w SL: MaxJames Chemistry
hm, może ta rozmowa odbywała się w inny sposób, niż nam sięwydaje i może jednym z kryteriów oceny był fakt przebywania na wyspie startowej? Bo mnie tez zastanawia, iż Anulka nie przeszła dalej.

Parę gdybań mi przychodzi na myśl, ale forum to chyba nienajlepsze miejsce dla nich. Anulka, jak coś to w SL na IM mogę je przedstawić (te gdybania). Chociaż mam nadzieję, iż są one błędne.

I moje zaskoczenie tym faktem jest spowodowane tym, że ja również spełniłem kryteria.

Second Life na mlodziezowy.konin.pl

Profil E-mail Offline
Kobieta
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 01:14 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2008
Dziekuje.. nie przeszlam bo nijakich rozmow nie bylo. Po prostu wypelnilam ankiete i dostalam mailem odpowiedz, ze sie nie kwalifikuje. Trudno, plakac nnie bede. Po prostu ciakawa jeste jakie sa kryteria doboru.
Wiem, ze to prywatne przedsiewziecie i wlasciciel moze powiedziec - nie bo nie. Oczywiscie, kryteria doboru tajne sa ? Moze jednak ktos nie podpisal zobowiazania tajnosci i ujawni mi te dane. Wiedzialabym gdzie sa moje braki w SL-owej poltorarocznej edukacji i do nastepnego naboru, o ile taki wystapi, moze owe zaleglosci udaloby mi sie nadrobic.

Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 01:27 
Dołączenie:
Lipiec 2008
nick w SL: MaxJames Chemistry
hm... Może wiek awatara. Bo mój ma ok. 2 lat... Pomimo dany w profilu, która nie wiem, czem ujest taka, nie inna. Ale wątpie, by wiek awatara miał tutaj znaczenie.

Second Life na mlodziezowy.konin.pl

Profil E-mail Offline
Kobieta
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 01:49 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
nick w SL: Morrigan Polanski
Jakieś ma. Może to, że jesteś zaangażowana w inny (za przeproszeniem) projekt w SL i obawiają się, że możesz dwóch nie uciągnąć, nie mieć czasu?

Profil E-mail GGOffline
Kobieta
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 05:55 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
nick w SL: Private.
O masz Ci los nie zdąrzyłam :-( Zapomniałam na śmierć.

Gratulacje Max :)

Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 09:55 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
nick w SL: Filczyk Fride
Odpowiedź jest prosta... powiązanie z konkurencją. Po za tym na Twoim blogu Anulka, nie było wiele pochlebnych opinii na temat Polish Community. Ta cała akcja z "mentorami" w PC jest strasznie zagmatwana jak dla mnie.

Profil E-mail Offline
Kobieta
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 10:13 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2009
nick w SL: Bryana Lorefield
W notice grupy Polish Community z dnia 6 kwietnia dostałam informację:

Osoby , ktore zakwalifikowaly sie do kolejnego etapu rekrutacji (rozmowy kwalif.) zostana o tym poinformowane via mail do dnia 11 kwietnia.
Lionne Fairey, PA Team

Może wyślij IM do Lionne Fairey z prośbą o wyjaśnienie dlaczego nie przeszłaś do tego etapu rozmowy.

Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 10:36 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2008
nick w SL: Kazik Ansar
AnulkaZ napisał(a):
Rozszyfruj - znajomosc piaska.. piasku ? Sandboxow? Znaczy umiejetnosci budowania ?
A paszport Polsatu.. hm, a to do SL paszportytrzeba? Bez wiz ? Co to za kraj ten Polsat. Poczytalabym moze tam lepsze podatki maja ! Znajduje tylko jakies cos o jakies Telewizji dla Kiepskich albo Kiepskiej Telewizorni.

Poważnie taka pytania były w tej ankiecie? Ubaw niesamowity, prosiłbym o wklejenie wszystkich tych pytań, byłaby dobra rozrywka na święta :)

A co do paszprtów Polsatu, to takie były ponad 10 lat temu. Jeszcze niedawno na YT słyszałem rozmowę telefoniczną, w której pewien pan chciał się dowiedzieć czy na paszport Polsatu dostanie kredyt w banku :mrgreen:
Jak widać to bardzo pożądany dokument zarówno w RL jak i SL ;-)

Profil E-mail GGOffline
Kobieta
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 11:03 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2008
Dzieki Morri. Sama tez wpadlam na te mysl, ze to, ze jestem moze zwiazana jakos z SP mogloby byc przeskoda, ale araz ja odrzucilam jako niedorzeczna.

Sadzilam, ze ludzie rekrutujacy, widzac moje zgloszenie, osoby jakos znanej z dzialalosci w innych projektach, raczej to za plus dodatniwezma. I pomyslelby sobie, ze skoro sie taka zglasza, to ma na to i czas i chec na to ma, albo conajmniej sie o takie cos zapytali. W rozmowie kwalifikacyjnej jak mniemalam,. Ale dostaje informacje o dyskwalifikacji w przedbiegach.

Dzieki Filczyk, Mysl o tym, ze moja opinia o architekturze CA wyrazona na moim blogu, moze w jakikolwiek sposob byc powiazana z dzialaniem mentorskim jakos do glowy mi nie przyszla. Znaczy sie przyszla ale odrzucilam ja natychmiast, jako, ze mniemanie, jakoby ludzie tworzacy CA, wiazliby te dwie sprawy, uwlaczalobyby im. Powiedzenie przyjacielowi jaka jest moja opinia o tym, co zrobil, wcale nie jest dezaprobata tego, ze TO wogole ZROBIL. Zreszta kolejne moje wpisy na blogu, w miare jak sie CA rozwijalo, chyba daja temu dowod. Uwazam dalej, ze ten wielgachny wiezowiec i jego najblizsze otoczenie jest koszmarne a wyspa startowa jest cudowna. I szczerze mowiac wolalabymn gdyby calosc byla utrzymana w stylu wyspy statowej.. to jednak nijak sie ma do sluzenia pomoca nowym przybywajacymdo SL, a taka jest rola mentora, prawdaz ?

@Bryana, wlasnie o to sie pytam. Nie zakwalifikowalam sie nawet do rozmowy. Jakze to wiec, skoro nie kwalifikuje sie do rozmowy, to mam pytac o powody dyskwalifikacji. Czyz wysylanie IM-ow po otrzymianiu informacji - Z Pania nie gadamy - nie jest, delikatnie mowiac, narzucaniem sie ?
Stad moje pytanie na forum, po odrzuceniu jako nieprawdopodone hipotezy o wplywie mojego blogu lub zaangazowania w inne projekty, zreszta nie tylo SP, czy ktos cos wie na temat kryteriow, ktorych nie spelnilam.

Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 11:16 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
nick w SL: Llorando Runo
Cenie sobię Malwinkę i Magnusa, ale powiem tak: Gdyby miała to być Polsih Community to by była nawiązana współpraca z tym forum, ponieważ tutaj właśnie skupia się Polska społeczność SLowa.
Jakoś tej współpracy nie widze, więc moim prywatnym zdaniem ten cały Polsih Community to jest prywatna zabawka twórców tego tworu nie mająca nic wspólnego Polską społecznością, za to mnóstwo wspólnego z próżnością. ;-)

Profil E-mail GGOffline
Kobieta
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 11:54 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Chwała za to, że polska wyspa startowa w ogóle się pojawiła. Że komuś się chce.
Jeżeli powodem dyskwalifikacji Anulki ma być jej powiązanie z SP, to ja dziękuję. Pomagałam nowym w miarę możliwości, mogę to robić nadal. Wstręt do zrzeszania się mam wrodzony, przeżyję bez taga "SL Mentor" ;-)

-----

Profil E-mail GGOffline
Kobieta
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 12:40 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Hola Hola! Nie mówię, że tak jest, tylko "może"... Najlepiej jednak zapytać o powody. Słyszałam, jak jedna Pani drugiej Pani, że jak się jest zaangażowanym w PC, to tylko w PC. Ale nie wiem, czy to do końca prawda. Z drugiej strony by mnie to nie zdziwiło, bo w innych polskich miejcach (vide lustrzane CP) też praktykuje się takie rozwiązanie. Jesteś z nami i tylko z nami.

Llorando... Znakomita część polskiej społeczności zagląda na to forum rzadko, albo wcale. Niektórzy mają wrodzony wstręt do czytania, są tacy, którzy zaglądają od czasu do czasu, kiedy mają problem techniczny, a i tacy, co myślą, że jesteśmy straszna betonowa elyta i gryziemy... ;)

Powstanie polskiej wyspy startowej i spolszczenie klienta uważam jednak za krok milowy. O.

Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 13:34 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
nick w SL: Llorando Runo
Ale chyba na tym polega „polska społeczność”? Na ogólnym dzieleniu się wiedzą, problemami, wspólnych dyskusjach. Takie bycie sobie gdzieś tam to jest już lokalna społeczność a nie ogólnopolska. A na tym forum właśnie jest (ogólno) polska społeczność, bo zrzesza aktywnych ludzi będących w SL w różnych miejscach czy organizacjach.
Do tego „specjaliści” od SL w różnych dziedzinach na tym forum pomagają innym nie dla chwały i uznania ale ze zwykłej chęci udzielenia pomocy. Nikt tutaj nie każe nazywać siebie mentorem. ;-)

Profil E-mail GGOffline
Kobieta
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 13:45 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Morri-Mentorri ;)

Profil E-mail GGOffline
Kobieta
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 13:56 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Morrigan napisał(a):
Hola Hola! Nie mówię, że tak jest, tylko "może"... Najlepiej jednak zapytać o powody.

Wiem, że "może", ale sporo osób miało takie skojarzenie.
Ja też nie napisałam, że na pewno, tylko "jeżeli".

-----

Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Kwi 2009, 14:38 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
nick w SL: Noah Perinal
Być może inaczej wyglądałby wybór kandydatów na mentora, gdyby osobiście zająłby się tym pracownik Linden Lab. Niestety firma nie jest chyba osobiście tym zainteresowana. PC zajął się tym, bo być może mają błogosławieństwo LL ...? To tylko moje przypuszczenie.
Anulka próbowałaś rozmawiać z organizatorami kursu o powodach odrzucenia twojej kandydatury ?

Profil E-mail GGOffline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Panel
Skocz do:  
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso