Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 08 Lip 2011, 07:47 
Dołączenie:
Lipiec 2011
Posty: 6
Pomocy ! Nie mogę nic kupić na Marketplace . Wchodzę na tą stronę i szukam freebiesów. I kiedy coś znajdę wyskakuje mi albo "Add to Cart" lub "Buy Now". No więc klikam to drugie i .. na tym się wszystko kończy bo nie wyskakuję mi przycisk "Continue" aby zakończyć transakcje. Po prostu jest w tym miejscu pusto > . < . Powiedzcie co mam zrobić i czy to moja wina czy jakiś błąd bo nic nie mogę zakupić z tej strony ; ( . Z góry dzięki .


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lip 2011, 08:04 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
U mnie ten problem nie występuje. Spróbuj z innej przeglądarki lub wyczyść pliki cookies. Jeżeli używasz jakiegoś adblockera upewnij się, że nie ma on na liście Marcetplace.
Problem może być też tymczasowy dla danego konta, lub po prostu błąd Marketplace. Wystarczy spróbować później.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lip 2011, 08:17 
Dołączenie:
Lipiec 2011
Posty: 6
próbowałam z różnych przeglądarek i nic ; ( a na Marketplace wchodzę często i tak trwa to już baardzo długo nie wiem czy ja mam po prostu pecha czy innym też tak się zdarza. :cry:


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lip 2011, 09:02 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2011
Posty: 339
nick w SL: Konstancja Shoreland
Sprobuj wyczyscic komputer ,na przyklad ASC
www.programosy.pl/program,advanced-windowscare-personal.html


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lip 2011, 09:16 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
Nie używałam nigdy tego programu, i jakoś nic o nim nie słyszałam, jeśli już (choć wątpię aby to pomogło) polecam CCleanera.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lip 2011, 11:40 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2009
Posty: 224
nick w SL: Kuleer Kanto
ja na marketplace jestem codziennie i codziennie coś kupuję. Nigdy mi się coś takiego nie przydarzyło więc to raczej tylko u Ciebie


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lip 2011, 12:19 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6357
nick w SL: Madelaine Sautereau
Czasem klikanie w info postu daje zaskakujące efekty:

Cytuj:
Inni użytkownicy piszący z tego IP
Rolka [ 6 Posty ]
karolina99 [ 2 Posty ]

Liczna rodzina? Kłopoty z zapamiętaniem hasła?
Proszę wybrać, pod który nick podpiąć wszystkie posty, a hasło sobie gdzieś zapisać 8)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lip 2011, 13:33 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2011
Posty: 339
nick w SL: Konstancja Shoreland
Zuo napisał(a):
Nie używałam nigdy tego programu, i jakoś nic o nim nie słyszałam, jeśli już (choć wątpię aby to pomogło) polecam CCleanera.


Ja uzywalam CCleanera ,teraz uzywam ASC - sa bardzo podobne,dla mnie ASC jest prostszy w uzywaniu


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lip 2011, 10:04 
Dołączenie:
Lipiec 2011
Posty: 6
Nie bede czyscic komputera . ; ( i dzisiaj tez wchodze na marketplace i nic . Nie wiem co jest grane ; /


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lip 2011, 11:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6357
nick w SL: Madelaine Sautereau
Przez Add to cart też nie działa?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lip 2011, 11:31 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
snowdrag napisał(a):
Nie bede czyscic komputera .
Lol. Problemów, które mógłby rozwiązać CCleaner czy ASC bym się nie spodziewała. Raczej jakichś spywarów i innych robaczków. Proponowałabym instalację AdAdware i Dr.Web'a. Niektóre systemy są tak zapuszczone, że nawet nie wiadomo od czego zacząć ratowanie systemu.
Najlepiej dysponować jakąś wersją linuksa live odpaloną z płyty i sprawdzić czy problem występuje. Chyba, że ustawienia firewalla/adblockera blokują treść strony, o czym już pisałam wcześniej.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lip 2011, 13:33 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2011
Posty: 339
nick w SL: Konstancja Shoreland
snowdrag napisał(a):
Nie bede czyscic komputera . ; ( i dzisiaj tez wchodze na marketplace i nic . Nie wiem co jest grane ; /


A to dlaczego ?
Biorac pod uwage pierwszy post Madelaine powyzej zaczynam sie zastanawiac o co ci chodzi?
Rad nie przyjmujesz,komputera czyscic nie bedziesz ,czyli czego wlasciwie oczekujesz?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lip 2011, 14:01 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
Cudu. Mamy magicznie usunąć przypadłość jej komputera przy pomocy płynnej magii lub aktualizacji systemu. Ale takie rzeczy tylko w Apple. 8-)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lip 2011, 14:06 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2011
Posty: 339
nick w SL: Konstancja Shoreland
Pokolenie Harry'ego Pottera ... ;-)
Albo zwykly mugolowy troll :mrgreen:


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Lip 2011, 16:13 
Dołączenie:
Lipiec 2011
Posty: 6
Nie bede czyścić komputera a właściwie laptopa bo ma on ok. miesiąca i to raczej nie jego wina. Chciałam się tylko dowiedzieć czy ktoś miał taki problem i czy jest na 100 % pewny jak się go pozbyć .

Przez Add to cart to wygląda tak że klikam to pozniej naciskam na koszyk w gornym prawym rogu , naciskam "update quantities " i checkout . I dalej nic nie wyskakuje. Jeśli robię coś źle to proszę o jakąś wskazówkę .


Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez Madelaine 18 Lip 2011, 16:31.
Powód: nabijanie postów
Nie podano
PostWysłany: 18 Lip 2011, 16:35 
Dołączenie:
Lipiec 2008
Posty: 3307
nick w SL: MaxJames Chemistry
to, że masz dopiero od miesiąca komputer nie oznacza, że nie złapałaś w pierwszej godzinie użytkowania jakiegoś świństwa (przy instalacji taki Windows XP już po paru sekundach łączy się z netem i może złapać coś mało przyjemnego).


To taka odskocznia od tematu, ale dotyczy Twojej wypowiedzi o czyszczeniu.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Lip 2011, 16:40 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6357
nick w SL: Madelaine Sautereau
Cytuj:
Inni użytkownicy piszący z tego IP
Rolka [ 6 Posty ]
karolina99 [ 2 Posty ]


Ponownie proszę o wyjaśnienie mi tego zjawiska.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Lip 2011, 17:20 
Dołączenie:
Lipiec 2011
Posty: 6
jezuu mam bardzo dobry system i jeszcze lepsze zabezpieczenie więc to na pewno nie to , a jeśli chodzi o "Add to cart" to kompletnie się już pogubiłam ..


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Lip 2011, 17:34 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
Metoda diagnozowania trojanów by snowdrag/Rolka/karolina99 - przejechać palcen po obudowie - komp jest czysty, tadam! Masakra. Albo posłuchaj rad, albo przestań pisać. I chyba masz coś do wyjaśnienia.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Lip 2011, 18:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6357
nick w SL: Madelaine Sautereau
"Mój" problem został wyjaśniony na PW.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Lip 2011, 21:58 
Dołączenie:
Lipiec 2011
Posty: 6
Zuo czego chcesz od tych nicków. Ja pisze, że mam problem i tylko oczekuje pomocy. I jakie rady ?? Jedna - wyczyść komputera i po sprawie . Ale mi rada, a poza tym mam wrażenie, że każdy szuka tutaj zaczepki, jeśli nie ma się bladego pojęcia o temacie to po co się wypowiadać, ja nie szukam domysłów tylko konkretnej odpowiedzi na zadane pytanie. Dziękuje, że się niczego nie dowiedziałam .


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Lip 2011, 22:07 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
snowdrag napisał(a):
Ja pisze, że mam problem i tylko oczekuje pomocy.
Zuo napisał(a):
Problemów, które mógłby rozwiązać CCleaner czy ASC bym się nie spodziewała. Raczej jakichś spywarów i innych robaczków. Proponowałabym instalację AdAdware i Dr.Web'a. Niektóre systemy są tak zapuszczone, że nawet nie wiadomo od czego zacząć ratowanie systemu. Najlepiej dysponować jakąś wersją linuksa live odpaloną z płyty i sprawdzić czy problem występuje. Chyba, że ustawienia firewalla/adblockera blokują treść strony, o czym już pisałam wcześniej.
snowdrag napisał(a):
Dziękuje, że się niczego nie dowiedziałam .
snowdrag napisał(a):
Nie bede czyscic komputera
snowdrag napisał(a):
Nie bede czyścić komputera a właściwie laptopa bo ma on ok. miesiąca i to raczej nie jego wina

Dostałaś wszystkie możliwe wersje postępowania aby usnąć problem, włącznie z kasowaniem cookies (przez CCleanera), naprawianiem rejestru, usuwaniem spywaru i ew problemami z firewallem i/lub adblockerem. NIE MA INNCYH. Nie ma cudów. Nie jestem w stanie wymyślić nic innego, co mogłoby pomóc. Skoro taką pomoc masz gdzieś, na rady sobie bimbasz i oczekujesz CUDU to ja mam gdzieś pomaganie takim osobom, które jeszcze mają pretensje :) Co za czasy.


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso