Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2012, 14:02 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2012
Posty: 6
nick w SL: monika15512
Witam wszystkich.. mam następujący problem, który pojawił się nagle. Mój avatar w kilku miejscach jest przezroczysty, wcześniej miałam na sobie włosy z mesh, ale aktualnie wszystko zostało ściągnietę a problem został.Wcześniej wszystko działało bez problemu.Próbowałam reloga i czyszczenie ale nic nie pomogło, nawet na innych przeglądarkach występuje ten sam problem.Bazowałam na podstawowym avatarze sl następnie zakładałam moją skin i shape i wszystko było ok, teraz nie jest, teraz nawet jak ładuje podstawowwego avatara sl to rownież nie widzę kilku partii swojego ciała i nie wiem co jest grane. Znajomi mówią że to przez mesh, ale aktualnie, nie mam nic założonego na siebie. Posiadam 2 konta , NAWET PRZY ZALOGOWANIU SIĘ na drugie konto, mój avatar ma ten sam problem i ten same części ciała są niewidoczne a na tamtym koncie nigdy nie używałam mesh, prosze o pomoc,pozdrawiam


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2012, 14:24 
Dołączenie:
Lipiec 2010
Posty: 472
nick w SL: Bartek Bressig
Skoro miałaś meshe na sobie to zapewne założyłaś też alphe, zdejmij wszystko, wraz z ubraniem, skinem itp, i ubieraj się na nowo.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2012, 15:00 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2012
Posty: 6
nick w SL: monika15512
zrobiłam to 100 razy ale to nie pomogło, miałam mesh włosy ale dziwnym sposobem one były wodoczne nawet bez zalozenia alpha layer, ten samo problem mam na dwoch kontach , gdzie mam dwie skorki kupione w tym samym sklepie, ale na tym drugim koncie moj avatar nie mial zalozonego mesha, kiedy loguje sie na konto przyjaciela jego avatara widze normalnie, czy to moze byc wina skina czy shape? pozdrawiam

w sumie kiedy zakładam inny skin innej firmy równiez mam ten sam problem, nie mam pojecia co się stalo


Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez Madelaine 11 Lip 2012, 16:02.
Powód: post pod postem
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2012, 16:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6356
nick w SL: Madelaine Sautereau
monika325 napisał(a):
Bazowałam na podstawowym avatarze sl następnie zakładałam moją skin i shape i wszystko było ok

Nie do końca jestem w stanie rozszyfrować twój sposób pisania, więc na wszelki wypadek dopytam - czy to oznacza, że zrobiłaś test female?
Jeśli nie, zrób go.

monika325 napisał(a):
Próbowałam reloga i czyszczenie ale nic nie pomogło

Czyszczenie czego? Czyściłaś cache?

Jeśli test female i czyszczenie cache nie pomaga, warto może spróbować zalogować się na innym viewerze?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2012, 16:27 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2012
Posty: 6
nick w SL: monika15512
Nie rozumiem jakie test female? tak robiłam cache, bazowałam na startowym avatarze, tam jak masz do wyboru female male, roboty, wampiry, wybierałam zawsze kobiete następnie moje shape and skin i wszystko było dobrze teraz nawet jak załaduje tylko avatara z sl obojętnie czy vampira czy człowieka nie mam klatkie piersiowej i czoła, a nie mam nic założone jeśli chodzio mesh, nie mam pojęcia co się stało, próbowałam juz w phoenix, firestorm, viewer, wszędzie to samo


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2012, 16:41 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 538
nick w SL: PanteraPolnocy
Female character test resetuje cały wygląd awatara do na-pewno-dobrego-oraz-standardowego, od Linden Lab. Możesz tą opcję znaleźć w Me/Ja/Awatar oraz Develop/Programista (do włączenia w opcjach).

Image

Image

Ewentualnie przejdź na kartę Worn/Założone w Szafie i poszukaj warstwy alpha, z taką ikonką jak na obrazku - i zdejmij ją.

Image


Ostatnio edytowany przez pantera_polnocy, 11 Lip 2012, 16:48, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2012, 16:48 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 16
nick w SL: Matezfired Resident
Test Female na oficjalnym viewerze w taki sposób na oficjalnym viewerze:
CTRL+ALT+Q, pojawi się nowa opcja na górnym pasku "programista" (lub jakoś tak) potem klikasz w Avatar--->Testy postaci---->Testowa Kobieta

Image


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2012, 17:46 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2012
Posty: 6
nick w SL: monika15512
wlasnie ten test female nie pomógł, przy zaladowaniu pocątkowego avatara, avatar wygląda cały dobrze, ale jeśli wybiorę kombinacje klawiszy ctr alt i r czy też chcę edytować wygląd powstaje coś takiego jak na poniższym zdjęciu, czy zaklładam nowy skin
339[obraz]

tylko to mam założone co na zdjęciu

340
czy ktoś wie w czym tkwi problem ?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2012, 21:45 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 16
nick w SL: Matezfired Resident
A i chyba zabrakło najważniejszego pytania, inni widzą cię normalnie, czy też mają problemy?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2012, 22:21 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2012
Posty: 6
nick w SL: monika15512
widzą mnie tak samo jak ja widze siebie :)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2012, 22:23 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2012
Posty: 6
nick w SL: monika15512
generalnie nie wiem o co chodzi bo jak ładuje się na konto mojego przyjaciela to rownież nie widzę jego jakiejś części ciała, zależy od przeglądarki w której się zaloguje w jednej nie widzę części klatki piersiowej, po zalogowaniu w innej nie widzę części nóg czy szyji :) i o co tutaj chodzi??


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2012, 22:35 
Dołączenie:
Październik 2010
Posty: 595
Może warto zaktualizować sterowniki karty graficznej... nie wiem czy pomoże.
Albo spróbować na innej przeglądarce.
http://wiki.secondlife.com/wiki/Third_P ... _Directory

W sumie od tego pytania należałoby zacząć. Czy możesz podać szczegóły dotyczące Twojego komputera (karta graficzna etc.)? Mniej prawdopodobne, że przyczyną jest łącze internetowe ale jeśli korzystasz z wifi trudno przewidzieć jaki może mieć to wpływ.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2012, 23:17 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
monika325 Przenieś się na inny sim, zdejmij wszystko co się da, zrób test female a ostatecznie zmień brwi (bald na inny), relog i poczekaj. Jeśli to nie pomoże to już nie wiem co może pomóc.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Lip 2012, 19:08 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2012
Posty: 43
nick w SL: Wolfius Dagger aka Wolfi
Jeśli po zalogowaniu się na konto innej osoby dalej masz takie kfiotki to zapewne wina karty graficznej - możliwe ze ma nieaktualne sterowniki. Ja osobiście zawsze polecam pobranie fix'a ze stronki Phoenix Viewer'a - to zaskakujące jak ten zbiór gadżetów może łatwo i szybko naprawić większość błędów. Jeśli to nie pomoże, a sterowniki do karty są aktualne to proponuję zmianę Viewera na jakiś oszczędnościowy np. Imprudence, który zużywa mniej zasobów komputera podczas pracy bo może się okazać że komputer jest po prostu za słaby.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Lip 2012, 23:01 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 538
nick w SL: PanteraPolnocy
http://jayrcelasecondlifetechnologist.b ... iewer.html

Cytuj:
Look's as if the Imprudence team has called it quit's
This is a sad day, because they really developed a number of very advanced feature's into the SL viewer.

JayR Cela


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso