Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 20 Mar 2007, 13:26 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Posty: 35
nick w SL: Mrozu Hax
Wczoraj w klubie Syrenka po rozmowie z jedna osoba dowiedzialem sie o

Programie TASKER

Aby sie nie rozpisywac - nagrywamy nim ruchy myszki ktore potem sa odtwarzane.
Co skutkuje tym, ze nie przechodzimy w grze w status AWAY.
Poradniki do porgramu (chociaz jest on bardzo porstu w obsludze):
Kod:
http://www.prizpass_kitbar.republika.pl/tasker.html
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=67160


Miejsce skad mozemy pobrac porgram (30 dniowa wersje) :
Kod:
http://soft.li.ru/index.php?download...tup.zip&id=475


Ja sprawdzilem ta aplikacje, uzywam jej i jestem zadowolony :)
Nie sadze zeby jej uzywanie bylo w jakis sposob niebezpieczne (ban konta w grze itp)

To by bylo na tyle , milego kampienia :mrgreen: :mrgreen:


Ostatnio edytowany przez szyderca3, 29 Wrz 2007, 17:53, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Mar 2007, 14:17 
Dołączenie:
Marzec 2007
Posty: 106
nick w SL: Maurycy Allen
ja znam jeszcze "fake surf", ale go nie uzywam, bo mi zajmuje ram...
dziala na podobnej zasadzie, a co wazniejsze jest darmowy...

natomiast .. ostatnio co prawda nei moge znalesc zadnego oplacalnego campienia, ale mam jakis item, ktory podobno powoduje, ze nie wylogowuje z gry.. antiorb idle czy cos takiego ; p


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Mar 2007, 08:36 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Posty: 41
nick w SL: Bazyl Munro
W opcjach debugu w grze mozna wylaczyc przechodzenie w "away"....bez uzycia zadnego zewnetrznego programu. Pisze o tym w ktoryms poscie.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Mar 2007, 10:54 
Dołączenie:
Marzec 2007
Posty: 106
nick w SL: Maurycy Allen
ale niezaleznie od away jest wylogowywanie po 30minutach nieaktywonosci czego chyba nie mozna wylaczyc


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Mar 2007, 11:00 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Posty: 41
nick w SL: Bazyl Munro
yyyy ? wczoraj nie bylo mnie przy kompie z 4h i gdy wrocilem do domu dalej bylem zalogowany....


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Mar 2007, 18:25 
Dołączenie:
Marzec 2007
Posty: 106
nick w SL: Maurycy Allen
bo musiales miec cos "anti-idle" wlaczone ; p


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Mar 2007, 10:46 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Posty: 41
nick w SL: Bazyl Munro
..........

Przecierz napisalem, ze nie uzywam zadengo programu tylko wylaczylem away w debugu....

Napisalem to wyzej.....


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Kwi 2007, 20:38 
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 5
programy do klikania, zazwyczaj uzywane do klikania w platne linki itd... nie zawsze beda skuteczne, w zasadzie zalezy to od tego gdzie campujemy, ja spotkalem sie z takimi miejscami w ktorych po kazdych zarobionych X L$ trzeba potwierdzic czy chce nadal campowac czy nie ... i wszystko bylo by ok, ustawiamy soft do klikania na ok i wpozo ale.... czasami jest tak ze pojawia sie okienko z przyciskami YES ON i co jakis czas jest YES NO a nastepnym razem NO YES wiec wtedy nasz klikacz kliknie na NO i dupa :P
mozna tez zadzialac w ten sposob ze klikacz posadzi nas na padzie po tym jak wstaniemy ale zawsze jest ryzyko ze ktos nas podsiadzie w miedzyczasie:)

--- miedzyczas ---- jak ja 'kocham' to slowo zwlaszcza w pracy - zrob cos w miedzyczasie...;)

pozdro


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lip 2007, 01:27 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 8
nick w SL: Ewi Oh
A gdzie sa te opcje DEBUGU?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Lip 2007, 05:05 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 2318
nick w SL: Morrigan Polanski
ctrl+alt+d

Potem: Client->Character->Character tests->Go away when idle (odznacz krzyżyk).


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2007, 02:25 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2007
Posty: 11
nick w SL: Misza Balut
Ja popylam z mopem i czy jestem away czy nie i tak jak zarobię 20 L$ to mnie wyrzuca i muszę znowu wskoczyć na swoje miejsce pracy.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2007, 10:48 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6357
nick w SL: Madelaine Sautereau
To znaczy, że właściciel mopa tak ustawił opcje. Ale są miejsca, gdzie nie wywala - a może wywala, ale po 100 cyklach na przykład. Jest ich coraz mniej, a jednym z nich jest klub Play. Niestety tam od kilku dni ktoś obsadził wszystkie pady "klonami" - tańczy 6 postaci stworzonych mniej więcej w tym samym czasie (w maju, z czego kilka tego samego dnia), ubranych w "początkowe" ubranka... zdarzyło mi się spotkać męskie avatary, które zarejestrowały się rok temu i do dzisiaj się nie przebrały, ale kobietom się to raczej nie zdarza ;-)
No i tańczą sobie te klony w kółko. Wczoraj nawet robiłam im zdjęcia, może wyślę Lindenom :mrgreen:


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2007, 12:22 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 8
nick w SL: Ewi Oh
Dzieki Morrigan ;)

Madelaine - ja tez widzialam wiele klonow, z jednej strony smiesznie to wyglada, ale z drugiej wkurza, bo to w koncu niesprawiedliwe. Wiec moze lepiej napisz. :P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2007, 12:53 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2007
Posty: 4035
nick w SL: Jacek Shuftan
Kazdy zarabia jak moze, dlaczego wiec niesprawiedliwe? Najwyzej niemadre - jesli wlasciciel tych avatarow przeliczy sobie koszty pradu za te kilka avatarow ( bo podejrzewam ze ma na innyc komputerach) to wyjdzie mu, ze taniej kupilby te sama ilosc lindenow normalnie:)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2007, 12:59 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6357
nick w SL: Madelaine Sautereau
Jacek napisał(a):
Kazdy zarabia jak moze, dlaczego wiec niesprawiedliwe? Najwyzej niemadre

A nielegalne?
Nie można mieć wielu kont w SL.

Co do prądu - może ktoś stawia klony na komputerach w sieci, np w pracy.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2007, 13:10 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2007
Posty: 4035
nick w SL: Jacek Shuftan
prawo niestosowalne jest prawem bezsensownym. (chociaz zgadzam sie, ze jest to nieleglane) Nie mozna udowodnic, ze jedna osoba ma wiele kont, mimo ze IP jest to samo. Na jednym komputerze moze grac babcia, dziadek, matka ojciec i kilkoro pelnoletnich dzieci.
Jesli stawia w pracy do za jego lindeny placi pradem pracodawca, co pewnie skonczy sie zwolnieniem z roboty ( oby za porozumieniem stron, a nie dyscyplinarka:-)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Maj 2008, 15:46 
Dołączenie:
Maj 2008
Posty: 9
nick w SL: Annabeth Chuwes
Czyli co wylogowuje nawet gdy ma się wyłączone away czy nie ?
A co do pojawienia się debugów czy jak to tam się zwie, u mnie klikając na ctrl+alt+del na pasek się zwija wszystko


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Maj 2008, 20:29 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 539
nick w SL: Kaldimir Dagger
... Ctrl+alt+D nie DELETE.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Cze 2008, 10:37 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2008
Posty: 17
nick w SL: Esperantino Morigi
Morrigan napisał(a):
ctrl+alt+d

Potem: Client->Character->Character tests->Go away when idle (odznacz krzyżyk).


U mnie to nie działa niestety. Po wybraniu kombinacji ctrl+alt+d nic się nie dzieje.
Czy jest inny sposób dostania się do tych opcji?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Cze 2008, 11:35 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6357
nick w SL: Madelaine Sautereau
W nowym kliencie zamiast Client pojawia się dodatkowo Advanced - reszta bez zmian.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Cze 2008, 13:49 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 55
Madelaine napisał(a):
W nowym kliencie zamiast Client pojawia się dodatkowo Advanced - reszta bez zmian.


Nie prawda :D
W tym kliencie również można włączyć tą zakładkę

Chyba klikając ctrl+alt+(a lub f)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Cze 2008, 13:54 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6357
nick w SL: Madelaine Sautereau
Co jest nieprawdą? Że się nie pokazuje? W mojej wersji klienta się pokazuje - sprawdziłam to przed napisaniem postu. A za to nic się nie dzieje, kiedy wciskam ctrl+alt+a lub f.
Nie wiem, czy mam najnowszą dostępną, ponieważ ściągam dopiero wtedy kiedy muszę.

A skoro mamy się czepiać, to słowo "nieprawda" pisze się razem, nie osobno. No i powinno być "tę zakładkę", a nie "tą".


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Cze 2008, 14:14 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2007
Posty: 497
nick w SL: Ayumi Cassini
Adambos napisał(a):
Nie prawda :D W tym kliencie również można włączyć tą zakładkę

W starym kliencie były dwa debug menu: Client i Server. Zakładki te zostały połączone w jedno debug menu: Advanced. Na logikę - drugie menu z takimi samymi opcjami... po co? :-) Poza tym, Ctrl + Alt + D (D od Debug menu) - to jest właściwy skrót.

Ctrl+Alt+A - włącza/wyłącza opcję animowania tekstur na primach, natomiast Ctrl+Alt+F raczej nie jest skrótem wykorzystywanym w SL.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Sie 2009, 16:32 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 8
nick w SL: Inpoga Blindside
Madelaine napisał(a):
W nowym kliencie zamiast Client pojawia się dodatkowo Advanced - reszta bez zmian.

Wszystko zrobiłam tak jak tu pisaliście i nadal mnie wywala :P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Sie 2009, 16:52 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 325
nick w SL: SpaceBurak Zenovka
A nie wywala cię czasem sam kamp?
Niektóre sprawdzają co jakiś czas, czy użytkownik nie jest afk lub botem, zadając mu pytania.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Sie 2009, 12:00 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 8
nick w SL: Inpoga Blindside
Chyba nie bo dostałam za niego kasę. I nawet jak nie campuję to mnie wywala po 30 min, a tę opcję mam odznaczoną tak jak tu wyżej jest napisane xD No nic płakać nie będę :P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Sie 2009, 12:11 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6357
nick w SL: Madelaine Sautereau
Nie rozumiem, wywala Cię z campu, czy z SL?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Sie 2009, 14:23 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 2318
nick w SL: Morrigan Polanski
Przy niektórych ustawieniach energii komputer przechodzi w stan uśpienia. Czasem odłącza również internet. Zależy to od rodzaju i sposobu połączenia. Może SL właśnie dlatego Cię wysypuje.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Sie 2009, 14:52 
Dołączenie:
Lipiec 2008
Posty: 3307
nick w SL: MaxJames Chemistry
Wiem, może być to offtop, ale... Czy to, o czym piszesz Morri, może stacjonarnego komputerkow isięzdarzyć, iż nagle się aż sam zresetuje? bo wczoraj tak miałem, jak byłem w SL.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Sie 2009, 14:54 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6357
nick w SL: Madelaine Sautereau
Zdarza się, od czasu do czasu ktoś pisze o tym na forum.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Sie 2009, 02:38 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 325
nick w SL: SpaceBurak Zenovka
projekt napisał(a):
Wiem, może być to offtop, ale... Czy to, o czym piszesz Morri, może stacjonarnego komputerkow isięzdarzyć, iż nagle się aż sam zresetuje? bo wczoraj tak miałem, jak byłem w SL.

To jest typowy objaw przegrzania.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Sie 2009, 06:25 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 1181
nick w SL: Krzysztof Aeon
A ja myślałem, że podstawowy objaw to zgaśnięcie komputera z wyciem...


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Sie 2009, 07:44 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2008
Posty: 1517
nick w SL: Anulka Zimminy
chyba jest odwrotnie.. nie zgasniecie a zapalenie sie.. Wycie to podobno uskutecznia straz pozarna pedzaca do jarajacej sie chalupy ktore to przegrzanie wywoluje. :-D Czasami jak produkty znanych firm, przrgrzanie nawet mocno wybuchowe jest.. takie dymne particle sie w okolicy tez objawiaja. Moze byc ze i blingi a wtedy, jak ktos ma n.p. boazerie czy, nie daj Boze, firanki, to potem wlasnie to wycie...


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Sie 2009, 10:33 
Dołączenie:
Lipiec 2008
Posty: 3307
nick w SL: MaxJames Chemistry
No to by oznaczao, ze czas pomśleć o nowym chłodzeniu do kompa, skoro przy uruchomionym SL otwarcie strony YT powoduje reset w przegrzania (sroki za literówki, ale pisz e na niewygodnje klawiaturze).


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso