Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2012, 12:31 
Dołączenie:
Grudzień 2011
Posty: 8
nick w SL: NOrtusia
hej . Czy wam też nie chce dzisiaj załadować SL , mi na każdej przeglądarce pokazuje tylko " Logowanie.. " i nic więcej , dodam że nigdy takich problemów nie było, żadne ustawienia nie były zmieniane od wczoraj . to coś od nich czy to może być wina mojego komputera ?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2012, 12:45 
Dołączenie:
Lipiec 2009
Posty: 284
Unscheduled Maintenance for Login Systems
Posted by Status Desk on November 3rd, 2012 at 11:58 pm PDT
[Posted 11:58pm PDT, 03 November 2012]We are currently undergoing unscheduled maintenance to Second Life. This may cause some Residents to be logged out, or prevent some from being able to log inworld, or even into Secondlife. com Please keep an eye on this blog for updates.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2012, 14:50 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2008
Posty: 71
nick w SL: Kerstin Ansar
Już jest ok. :) Przynajmniej mi wszystko działa. 8-)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Sty 2013, 20:44 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 382
nick w SL: Artemida Charisma
Podepnę się pod temat.
Dziś dostałam email z prośba o pomoc:
Cytuj:
Witam,
Mam problem z poprawnym działaniem Second Life, niezależnie od viewer'a którym się posługuję. Po zalogowaniu program zamraża się w działaniu i nie jestem w stanie nic zrobić. Poniżej wysyłam specyfikację mojego laptopa:
Win 7 Home Premium 64 bit
Procesor Intel Core i7-3630QM @ 2.40GHz
8GB RAM DDR3-SDRAM
Karta GTX 660M 2GB DDR5
Internet 6Mb\s Router TP Link

Nie bywam już w SL z powodu tego, że doba ma tylko 24h.... Nie chcę nikomu źle doradzić. Może ktoś jest w stanie pomóc?
Pozdrawiam serdecznie


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Sty 2013, 21:28 
Dołączenie:
Styczeń 2013
Posty: 2
Hej
Mam problem z secondlife viewer and firestorm viewer . Loguje sie bardzo długo i zaraz po zalogowaniu wylogowuje mnie i pojawia sie komunikat sprawdz polaczenie do neta albo region ma problemy. Z tym ze drugiego avatara moge zalogowac bez problemow na secondlife viewer i wszystko dziala. Zalezy mi na utrzymaniu pierwszego avatara poniewaz mam tam wiele rzeczy . może mi ktos pomóc ?


Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez Madelaine 03 Sty 2013, 23:05.
Powód: podwójny post
Nie podano
PostWysłany: 03 Sty 2013, 22:24 
Dołączenie:
Lipiec 2008
Posty: 3307
nick w SL: MaxJames Chemistry
Pytania:
1) Czy oba awatary są na tym samym regionie?

Odpowiedzi:
1) Spróbuj zalogować się problematycznym awatarem na innym regionie (jak to zrobić? znajdziesz na forum odpowiedź w wielu wątkach)


Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez Madelaine 03 Sty 2013, 23:05.
Powód: podwójny post
Nie podano
PostWysłany: 04 Sty 2013, 03:35 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 536
nick w SL: PanteraPolnocy
intruz napisał(a):
Hej
Mam problem z secondlife viewer and firestorm viewer .

1) Tak jak radzi projekt spróbuj się zalogować jednym i drugim awatarem w tym samym miejscu. Wpisz w polu "rozpocznij w" nazwę dowolnego regionu, np. "Qinsa" - i zobacz, czy to coś da.

Image

2) Jeśli to nie pomoże: http://wiki.phoenixviewer.com/fs_install_crash , sekcja "Firestorm Logs out During Login". Najprawdopodobniej masz przepełniony plik XML z powiadomieniami dla jednego z awatarów - usuń go. Na zalinkowanej wiki masz dokładną instrukcję jak to zrobić.

3) http://wiki.phoenixviewer.com/gesture_issues - jeśli jakimś cudem uda Ci się zalogować na tyle długo, żeby podtrzymać połączenie parę sekund spróbuj zdeaktywować wszystkie gesty. Możesz to połączyć z wyczyszczeniem pamięci podręcznej - nie powinno się tego robić za często albo nawet wcale, ale czasami jednak coś tam się może zepsuć i powodować problem w zalogowaniu się.

Artemida.Charisma napisał(a):
Dziś dostałam email z prośba o pomoc:

Proponuję na początek sprawdzić, na jakie wartości ta osoba ma ustawione przepustowość (powinno być, ogólnie rzecz biorąc, 500-1000 kbps na nasze polskie warunki - bo łączymy się z USA i milion megabitów w umowie mało znaczy, "korek" może być gdzieś po drodze) i pamięć podręczną (jeśli tylko jest wolne miejsce na dysku - suwak do oporu w prawo). Jeśli to nic nie da trzeba poniuchać krok-po-kroku tą instrukcję: http://wiki.phoenixviewer.com/fs_run_crash (oraz http://wiki.phoenixviewer.com/fs_install_crash również, jak w poprzednim przypadku).

Poza tym... osoba ta powinna zaktualizować sobie wszystkie możliwe sterowniki i upewnić się, że program antywirusowy nie czepia się żadnego ze składników przeglądarki (najlepiej wrzucić cały katalog na whitelistę). Może też spróbować (chociaż to porada dla Macintoshy) przestawić w pliku XML ustawień wartość antyaliasingu (albo po prostu skasować ustawienia), która na niektórych konfiguracjach powoduje zawieszenie się viewera przy uruchamianiu: http://wiki.phoenixviewer.com/mac_antialiasing

Obstawiałabym też osobiście problem z serwerami DNS. http://wiki.phoenixviewer.com/dns_fail: "If your computer is not affected, and you have DNS errors trying to log in, or simply get disconnected during or immediately on log in, then try setting your DNS to Google". Nie zaszkodzi, a może pomóc. Adresy serwerów DNS Google to 8.8.8.8 i 8.8.4.4.

Desperacko, można też spróbować trybu kompatybilności z Windowsem XP. ~

Potem zostaje już tylko szczegółowa diagnostyka, vel http://wiki.phoenixviewer.com/file_a_jira_pl i "Jak przekazać nam swoje logi?"


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Sty 2013, 10:35 
Dołączenie:
Styczeń 2013
Posty: 2
probowałam logowac sie na innych regionach to nic nie pomaga , czasami udaje utrzymać kilku sekundowe polączenie ale jak tylko zaczynam zmienac ustawienia wylogowuje . Obecnie mogę zalogować sie tylko na phoenix viewer , wszystko dziala ok ale suport skończylo sie dla tego viewer.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Sty 2013, 11:34 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 536
nick w SL: PanteraPolnocy
A co masz w pliku Firestorm.log? Wrzuć go na www.sendspace.com, jeśli możesz i podeślij mi na PW.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2013, 21:37 
Dołączenie:
Kwiecień 2010
Posty: 15
nick w SL: Vivien Mirajkar
witam Wszystkich obecnych ,,i obecnych pozniej:) od 2 godzin nie moge sie zalogowac do SL,, zmieniam GRIDY,resetuje komputer ale to nic nie daje.Moze Ktos cos wie co sie dzieje?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2013, 21:40 
Dołączenie:
Wrzesień 2009
Posty: 32
Mam to samo też nie moge się dostać na żadnego z avków pisze mi tak
Image


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2013, 21:41 
Dołączenie:
Kwiecień 2010
Posty: 15
nick w SL: Vivien Mirajkar
:) Witaj , dokładnie tak samo jest u mnie(((((


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2013, 21:43 
Dołączenie:
Wrzesień 2009
Posty: 32
No tylko że ja 2 godziny temu weszłam bez problemu a teraz nie mogę;/


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2013, 21:45 
Dołączenie:
Kwiecień 2010
Posty: 15
nick w SL: Vivien Mirajkar
a mnie jak 2 godziny temu z SL wywaliło to tak juz zostalo do teraz(


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2013, 21:51 
Dołączenie:
Styczeń 2013
Posty: 4
ja mam też to samo i nie wiem co sie dzieje cos na serwerach sl musi być


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2013, 21:53 
Dołączenie:
Kwiecień 2010
Posty: 15
nick w SL: Vivien Mirajkar
na wszystkich serwerach? jestesmy z roznych stron kraju, tak mi sie przynajmniej wydaje:)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2013, 21:56 
Dołączenie:
Styczeń 2013
Posty: 4
Elzbieta napisał(a):
na wszystkich serwerach? jestesmy z roznych stron kraju, tak mi sie przynajmniej wydaje:)

na serverach second life tak myśle , a to gdzie my mieszkamy niema znaczenia


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2013, 21:59 
Dołączenie:
Kwiecień 2010
Posty: 15
nick w SL: Vivien Mirajkar
pewnie będę w błedzie jeśli napisze,że ma to znaczenie. Tak sobie dedukuje,ze SL ma nie jeden serwer:) i Polska jest podzielona tez na jakies obszary dołaczone do roznych serwerow z innymi państwami,,,,,,


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2013, 22:00 
Dołączenie:
Wrzesień 2009
Posty: 32
To jak to jest możliwe że niektórzy są na sl?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2013, 22:37 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6356
nick w SL: Madelaine Sautereau
Zawsze, naprawdę ZAWSZE warto zajrzeć w takich sytuacjach na stronę LL.

Cytuj:
[Posted 10:00 am PST, 13 February 2013] Some Residents are reporting DNS errors attempting to log in to Second Life. We’re investigating the issue.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2013, 23:33 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2012
Posty: 58
Oh to samo tutaj, zmieniłam dns na google i nic, kicha tak jak była tak jest strony SL i MP śmigają tylko logować się nie możnaod kilku godzin. Wcześniej było ok koło 16. Pozostaje czekać pewnie rolling restart namieszał.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2013, 23:58 
Dołączenie:
Lipiec 2008
Posty: 3307
nick w SL: MaxJames Chemistry
Nie wiem, czy należę, z paroma wyjątkami ludzkimi, do tych, co przy takim komunikacje wchodzą na http://secondlife.com/status ?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lut 2013, 08:44 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6356
nick w SL: Madelaine Sautereau
Ja nawet podałam link do konkretnego komunikatu na ten temat. I treść tegoż dla ułatwienia...


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso