Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2012, 11:50 
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 22
nick w SL: nydian12
Witam was wszystkich i każdego z osobna ,
Piszę do was oto z takim problemem :
Od jakiegoś czasu zacząłem używać przeglądarki "Firestorm-Release" w celu połączenia więcej niż jednej alphy , na początku wszystko chodziło cacy a później zaczęły się problemy gdyż mój Avatar zaczął zanikać ma 1/2 secundy ... Widać jest wtedy tylko biżuterie i włosy , a wszystko to przez ten Komunikat :
Image
Mam to tylko na tej przeglądarce , tak no niby mógł bym zmienić na inną lecz Firestorm jest to najlepsza przeglądarka do której przystosowuje się mój PC`et .


Czekam na wasze wskazówki i Dziękuje


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2012, 16:32 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 538
nick w SL: PanteraPolnocy
Taki komunikat pojawia się przy ładowaniu rzeczy na serwer ze swojego twardego dysku - tekstur, dźwięków, czegokolwiek innego. Hm. Generalnie nie powinno się tego robić za często, ale spróbuj wyczyścić pamięć cache Firestorma: ustawienia => sieć i cache => wyczyść. Możliwe, że coś Ci się tam przycięło. Po zalogowaniu się ponownie poczekaj parę minut, aż wszystko się ładnie pobierze. Ewentualnie ustawienia => grafika => rendering => renderuj awatary, które nie skończyły się ładować.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2012, 16:34 
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 22
nick w SL: nydian12
pantera_polnocy napisał(a):
Taki komunikat pojawia się przy ładowaniu rzeczy na serwer ze swojego twardego dysku - tekstur, dźwięków, czegokolwiek innego. Hm. Generalnie nie powinno się tego robić za często, ale spróbuj wyczyścić pamięć cache Firestorma: ustawienia => sieć i cache => wyczyść. Możliwe, że coś Ci się tam przycięło. Po zalogowaniu się ponownie poczekaj parę minut, aż wszystko się ładnie pobierze. Ewentualnie ustawienia => grafika => rendering => renderuj awatary, które nie skończyły się ładować.


Właśnie to się robi przy każdym jedym logowaniu na Second Life , Ciasteczka czyściłem i na nic .


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2012, 16:40 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 538
nick w SL: PanteraPolnocy
1) Ustaw przepustowość na 700 kbps. Możliwe, że Twój komputer nie nadąża z odbieraniem danych. Generalnie 1500 powinno być absolutnym limitem, a 600-1000 rozsądnym ustawieniem...
2) Wyczyść cache tym przyciskiem i zrób relog:

Image

+ http://wiki.phoenixviewer.com/doku.php? ... _reinstall :

Cytuj:
Log back into SL, to a quiet region (try Hippo Hollow, Aich or Hatton). On your inventory window, click “Recent”, at the bottom.
Wait for your inventory to repopulate fully. The process may be sped up, if needed, by typing random letters into the search bar.
While inventory repopulates, do not teleport anywhere, and do not attempt to access anything in your inventory. Talk to people or surf the web.
Watch as it repopulates. As long as you can see (Fetched…) at the top of the inventory window, it is still loading.
Once inventory has repopulated, log out of SL once more.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2012, 16:52 
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 22
nick w SL: nydian12
pantera_polnocy napisał(a):
1) Ustaw przepustowość na 700 kbps. Możliwe, że Twój komputer nie nadąża z odbieraniem danych. Generalnie 1500 powinno być absolutnym limitem, a 600-1000 rozsądnym ustawieniem...
2) Wyczyść cache tym przyciskiem i zrób relog:

[ http://img269.imageshack.us/img269/8660/123lsd.jpg ]


Zrobione , zmniejszone na 700 i niestety nadal brak rezultatu


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2012, 16:55 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 538
nick w SL: PanteraPolnocy
Próbowałeś zdejmować te maski alpha? Może któraś z nich jest zwyczajnie zepsuta lub została usunięta przez LL z bazy danych?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2012, 16:58 
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 22
nick w SL: nydian12
pantera_polnocy napisał(a):
Próbowałeś zdejmować te maski alpha? Może któraś z nich jest zwyczajnie zepsuta lub została usunięta przez LL z bazy danych?


Czyli rozebrać się do naga :P
No ale to tylko na tej przeglądarce tak , bo np. Second Life Viewer . Działa dobrze , bez żadnych takich myków


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2012, 17:03 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 538
nick w SL: PanteraPolnocy
Firestorm bazuje na Viewerze, ale gdyby wszystko było w nim takie samo, to by się nie nazywał Firestorm, tylko Viewer... próbowałeś narzędzi spod Awatar => Naprawa awatara => resetuj do domyślnego męskiego awatara? Poza tym, znalazłam taki temat, może wskazówki z niego Ci pomogą: http://community.secondlife.com/t5/Bug- ... d-p/377305


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2012, 17:21 
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 22
nick w SL: nydian12
pantera_polnocy napisał(a):
Firestorm bazuje na Viewerze, ale gdyby wszystko było w nim takie samo, to by się nie nazywał Firestorm, tylko Viewer... próbowałeś narzędzi spod Awatar => Naprawa awatara => resetuj do domyślnego męskiego awatara? Poza tym, znalazłam taki temat, może wskazówki z niego Ci pomogą: http://community.secondlife.com/t5/Bug- ... d-p/377305



Reset Avatara też nic nie pomógł :)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2012, 20:44 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
Nie wiem czy naprawili już tego buga, jeśli się da - sciągnij blad head (czyli część ciała z brwiami, która usuwa domyślne stare włosy awatarów), albo załóż dowolny inny niż ten aktualnie założony. Jeśli chodzi o niektóre obiekty, czasami też generują dziwne błędy, pościągaj je ręcznie.
Poza tym jaką masz szybkość łącza?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Cze 2012, 13:01 
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 22
nick w SL: nydian12
Dobra , stary problem zażegnany .
Lecz teraz mam inny , na innym PC , otóż po zainstalowaniu Firestorm-Release na Windows XP , przy próbie uruchomienia wyskakuje mi Komunikat :
Image
Niestety , ponowne zainstalowanie wywołuje ten sam komunikat .
Eh wiem , mam dużo problemów , przepraszam :P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Cze 2012, 19:07 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 538
nick w SL: PanteraPolnocy
http://jira.phoenixviewer.com/browse/FIRE-4691
"Application has failed to start because the application configuration is incorrect."

Ansariel Hiller napisał(a):
It's probably some Visual c++ runtimes missing. Try running the AppFix from our download site: http://downloads.phoenixviewer.com/windows/AppFix.exe


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Cze 2012, 19:19 
Dołączenie:
Wrzesień 2009
Posty: 203
Do tego service pack 3 i najnowyszy windows installer, netframework(plus to co podała Pantera -to najczesciej podawane rozwiazania w przypadku tego bledu).


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Cze 2012, 21:00 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
Jak instalowałam SL u koleżanki na jej kompie na XP pomogła instalacja Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Cze 2012, 12:51 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2012
Posty: 43
nick w SL: Wolfius Dagger aka Wolfi
U mnie na wszelkie problemy z Firestormem których wbrew pozorom było bardzo dużo pomogło zainstalowanie Niran's Viewer'atrzeba się do niego przyzwyczaić, ale ogólnie chodzi bardzo sprawnie


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Cze 2012, 15:41 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 538
nick w SL: PanteraPolnocy
Nie jestem fanką jakiejś konkretnej przeglądarki, jestem fanką dobrych wrażeń z przebywania w świecie Second Life. Jednak gdy widzę takie newsy:

http://jayrcelasecondlifetechnologist.b ... iewer.html
Imprudence - nie żyje.

http://jayrcelasecondlifetechnologist.b ... -well.html
Niran - prawie umrzył, ale zmartwychwstał.

http://jayrcelasecondlifetechnologist.b ... uilds.html
"The next release of FireStorm will not only be Rock Solid, with a revamped preferences settings menu, it will just work, right out of the box."

... to wolę pozostać przy Firestormie, który wywodzi się w linii prostej od Phoenixa i Snowglobe'a. ;)
A propos Firestorma... ten problem wyżej został naprawiony? Bo nie wiem, czy dalej cudować i szukać rozwiązań. :P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lip 2012, 10:03 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2008
Posty: 291
nick w SL: Janusz Rau
Ja czasami lubię nakręcić jakiś filmik w SL. Po włączeniu nagrywania zawsze spada płynność. Lekarstwem na ten defekt okazał się viewer specjalnie dedykowany fotografom i filmowcom. Czyli to, o czym wspomniał Wolfi. Najpłynniej działający "Nirans". Jeżeli nie muszę budować, to zawsze na nim jestem zalogowany, bo ma ładniejszą grafikę, szybciej działa tp i ogólnie sprawia wrażenie lżejszego. Firestorm w moich testach wypadł dość blado, bo tnie się bardziej niż Phoenix i viewer 4 Lindenów.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sie 2012, 12:09 
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 22
nick w SL: nydian12
Hey , Cześć i Czołem , oraz ręką i łokciem

Wznawiam temat z zanikaniem Avatara lecz teraz odkryłem czym to jest spowodowane .
Otóż po zainstalowaniu na nowo Win 7 i znów wyskakuje mi ten błąd i mryga mi avatar (jak wcześniej)
odkryłem że gdy odłączam przeglądarkowy plik

#Firestorm >> #LSL Bridge >> #Firestorm LSL Bridge v2.3

Problem ustępuje ... Lecz chciał bym wiedzieć co jest nie tak , co to za plik , może mam jakiś program na PC który uniemożliwia poprawne działanie .

Załączam SS z tym komunikatem przy włączeniu , oraz zrzut z Szafy z w/w lokalizacją .
Image

Image

Jeżeli ktoś wie coś na ten temat proszę o pomoc .


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sie 2012, 19:04 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 538
nick w SL: PanteraPolnocy
To co próbujesz odłączyć, to most LSL Firestorma - nie rób tego, bo przestaną Ci działać takie funkcje, jak dalekosiężny radar, flight assistant czy teleport poprzez podwójne kliknięcie: http://wiki.phoenixviewer.com/fs_bridge

Zrobiłeś czystą reinstalację Firestorma po ponownej instalacji systemu, z kasowaniem cache/ustawień i zwróceniem szczególnej uwagi na sekcję "Reinstall" na samym dole - czy były jakieś pozostałości? http://wiki.phoenixviewer.com/doku.php? ... _reinstall

Spróbuj też użyć jeden raz opcji...
Awatar => Naprawa awatara => Stwórz na nowo Most LSL
... w miejscu, gdzie możesz budować i zobacz, czy Ci to pomoże.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sie 2012, 19:30 
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 22
nick w SL: nydian12
Pantera , robiłem format wszystkich dysków nawet ... po czym zainstalowałem system .
I to mam , nie wiem naprawdę od czego to zależy .

Edit :

Odinstalowałem Firestorm-Release przez program Revo Uninstaller Pro po czym usunąłem folder z :
Cytuj:
C:\Users\[USERNAME]\AppData\Roaming\Firestorm
oraz oczyściłem ciasteczka .

Zrobiłem też ten nowy most i niestety nadal nic nie pomogło .


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Wrz 2012, 17:00 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 538
nick w SL: PanteraPolnocy
A wszystkie łaty na Windows i sterowniki są?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Wrz 2012, 21:30 
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 22
nick w SL: nydian12
Tak , najnowsze sterowniki graficzne .
Service Pack 1 do Win 7 , aktualizacje włączone .
.NET Framework 4 i Visual C++ 2010


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Wrz 2012, 13:14 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 325
nick w SL: SpaceBurak Zenovka
Jest jeszcze zapewne niechętnie stosowana alternatywa-możesz zainstalować Phoenixa i sprawdzić, jak tam to wygląda.
Niestety jestem zbyt przyzwyczajony do starożytnego interfejsu SL, by przesiąść się na 2.0, ale nie wiem, czy tobie się on spodoba.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Wrz 2012, 15:17 
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 22
nick w SL: nydian12
Space Burak napisał(a):
Jest jeszcze zapewne niechętnie stosowana alternatywa-możesz zainstalować Phoenixa i sprawdzić, jak tam to wygląda.
Niestety jestem zbyt przyzwyczajony do starożytnego interfejsu SL, by przesiąść się na 2.0, ale nie wiem, czy tobie się on spodoba.


Tak tylko z tego co wiem Phoenix Viewer nie ogarnia meshy alph i łączenia tego wszystkiego .


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Wrz 2012, 18:58 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 325
nick w SL: SpaceBurak Zenovka
To gorzej.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Wrz 2012, 20:21 
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 22
nick w SL: nydian12
To już wole złamać stereotyp i jechać na Second Life Viewer który naprawde przeklina wszelkie plotki jaki to On jest zły , bo jak narazie rozwiązał moje wszelkie problemy :)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Wrz 2012, 23:13 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 538
nick w SL: PanteraPolnocy
Space Burak napisał(a):
Niestety jestem zbyt przyzwyczajony do starożytnego interfejsu SL, by przesiąść się na 2.0, ale nie wiem, czy tobie się on spodoba.

Wystarczy użyć Firestormowego Vintage.

Nydian, spróbuj jeszcze DNS-y ustawić na Googlowskie: 8.8.8.8 i 8.8.4.4
https://developers.google.com/speed/public-dns/?hl=pl


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Wrz 2012, 04:58 
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 22
nick w SL: nydian12
Pantera a tak bardziej po naszemu ? Chodzi mi o to jak to zrobić ... Z czym to sie je i te sprawy .


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Wrz 2012, 15:18 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 538
nick w SL: PanteraPolnocy
Generalnie to poczytaj to: http://traxter-online.net/funkcjonowani ... werow-dns/
Możliwe, że przeglądarka nie łapie adresów serwerów siatki Agni SL, bo dostaje za stare dane. Google ma na pewno świeższą pulę - spróbuj...

Hm. Błąd jaki dostajesz pochodzi od serwera Linden Lab i mówi on, że nie można załadować poprawnie nowego skryptu Mostu. Firestorm robi to dokładnie w taki sam sposób, w jaki zapisywałby skrypt albo notkę sam jego użytkownik - masz takie same problemy z tymi operacjami?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Wrz 2012, 15:36 
Dołączenie:
Czerwiec 2012
Posty: 22
nick w SL: nydian12
pantera_polnocy napisał(a):
Hm. Błąd jaki dostajesz pochodzi od serwera Linden Lab i mówi on, że nie można załadować poprawnie nowego skryptu Mostu. Firestorm robi to dokładnie w taki sam sposób, w jaki zapisywałby skrypt albo notkę sam jego użytkownik - masz takie same problemy z tymi operacjami?


Nie , przy zapisywaniu skryptów i notek nie mam tego problemu , tylko przy włączeniu Firestorm`a się On ukazuje a później zanika avatar .

/edit:
Po zmianie DNS uruchomiłem ponownie PC i nadal pojawia się ten błąd przy uruchomieniu .


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Wrz 2012, 01:15 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 93
nick w SL: Hacintho Huet
Loguję sie na Phoeniksie, wszystko idealnie działa. Oczywiscie prócz meshów. Ale jak sie lubi swych przyjaciół, to naprawdę nie przeszkadza, że są składowiskiem owalnych i spłaszczonych walców. No, chyba, ze chodzi ci o seks, to moze sprawiać problemy :P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Wrz 2012, 16:48 
Dołączenie:
Maj 2009
Posty: 1
Hacintho napisał(a):
Loguję sie na Phoeniksie, wszystko idealnie działa. Oczywiscie prócz meshów. Ale jak sie lubi swych przyjaciół, to naprawdę nie przeszkadza, że są składowiskiem owalnych i spłaszczonych walców. No, chyba, ze chodzi ci o seks, to moze sprawiać problemy


Ja używam Phoenix i mesh mi działa ,no nie mogę ubrać 10 aplha mask ,ale nie dzieją się takie niespodzianki ,a tak swoja droga to Hacintho już widzę jak kolega uprawia sex z walcem :shock: hahahha:)
Pozdrawiam.


Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez Madelaine 01 Lis 2012, 15:40.
PostPost został usunięty przez Madelaine 01 Lis 2012, 15:41.
Nie podano
PostWysłany: 01 Lis 2012, 12:54 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 538
nick w SL: PanteraPolnocy
========= 18 Paź 2012, 15:37

Poniuchałam trochę i znalazłam informację, że polskie znaki w nazwie użytkownika Windows (np. C:\Users\MójKącik\AppData\Local[Roaming]\Firestorm) mogą powodować zanikanie awatara i problemy z mostem LSL, bo... przeglądarka nie potrafi się do nich odwołać ze względu na ich brak/niepoprawne kodowanie w UTF8 (zamiast polskiego znaku diakrytycznego dostaje tzw. "krzak", np. í). A skrypt mostu LSL jest przechowywany również tam, podobnie jak cache - stąd błędy.

Można spróbować zmienić nazwę użytkownika na taką, która zawiera znaki bez polskich ogonków ani żadnych innych udziwnień (co jest raczej mało polecane, bo wszystkie inne zainstalowane do tej pory aplikacje mogą padać przy próbie odwołania się do starej ścieżki) bądź założyć nowe, choćby dla testu / tylko dla SL.

========= 29 Paź 2012, 01:55

" If a user has a computer account name containing unicode characters, the bridge can never create and their avatar "flashes" " - http://jira.phoenixviewer.com/browse/FIRE-8069 - Potwierdzone. "Attaching Nicky's patch and testing" sugeruje, że jeden (w zasadzie to "jedna") z programistów stara się to załatać.

========= 01 Lis 2012, 12:51

http://hg.phoenixviewer.com/phoenix-fir ... 21916529c5
Naprawione. Nowy Firestorm 4.3.x nie będzie miał już problemu z mruganiem/skryptem Mostu. Trzeba go będzie sobie tylko na nowo zrobić poprzez menu na górze: Awatar => Naprawa => Stwórz na nowo Most.

Cytuj:
Whirly Fizzle added a comment - 31/Oct/12, 06:33 PM +0100

Fix is working well and the avatar flashing clears up once the user has a freshly created bridge.
3 guinea pigs with this issue have given feedback already and all were fixed. :)


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso