Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 08 Sty 2012, 16:33 
Dołączenie:
Lipiec 2010
Posty: 6
nick w SL: Madeline Serin
Siemka
Mam problem z włączeniem gry po zainstalowaniu najnowszej wersji pojawia sie "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0x000001d). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację" próbowałam już kilka razy instalować tą gre ale nic nie daje


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Sty 2012, 16:38 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 382
nick w SL: Artemida Charisma
A próbowałaś użyć opcji SZUKAJ na tym forum?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Sty 2012, 17:42 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
Niech zgadnę, masz procesor AthlonXP? Ściągnij starą wersję viewera Więcej viewtopic.php?f=5&t=7890


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2012, 18:12 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
Posty: 22
nick w SL: Iwonx Charisma
Niestety stare wersje mimo ze widnieją na stronkach jako dostępne, po ściągnięciu i zainstalowaniu zmuszają do aktualizacji do najnowszej wersji. Wcześniej tego nie było, teraz jest. Ja śmigałam na starej, chciałam zobaczyć nową i żeby wszystko było ok najpierw odinstalowałam starą i zonk:) Jak się chce znowu śmigać na starej nie ma takiej opcji, teraz już nie zalogujecie się na niej. Piszę ku przestrodze dla tych co lubią sla a mają stare sprzęty- nie kombinować bo stracicie swoje hobby:)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2012, 10:40 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2010
Posty: 52
nick w SL: Natascha Iwish
Na szczęście jeśli ma się w ustawieniach wyłączone automatyczne aktualizacje oprogramowania, to Viewer tylko informuje o dostępności nowszej wersji,,, jak go zignorujemy to i tak podbierze nowa instalacje i nas o tym poinformuje, proponując natychmiastowa instalację, jak weźmiemy NIE to zostaje podmieniony skrót tak ze po kolejnym uruchomianiu najpierw się uruchomi instalator,,, wystarczy pobrany instalator skasować a program uruchomić ręcznie z .exe jak na razie wystarczy by sytuacja powtórzyła się od początku, może mało wygodne ale skuteczne, niestety tylko w wersjach wstecz które jeszcze dopuszczają logowanie bez aktualizacji,,,


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Sty 2012, 21:04 
Dołączenie:
Styczeń 2012
Posty: 1
Witam rowniez mam problem i nie umiem sobie z nim poradzic na forum tez nie oogarniam co i jak podczas proby wlaczenia gry wyskakuje mi blad DecoderPointer KERNEL32.DLL ktos mi wytlumaczy co z tym moge zrobic by dzialalo..??


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Sty 2012, 21:16 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2008
Posty: 260
nick w SL: Anka Sporg
Hej

Trzy słowa: "szukaj" nie gryzie. ;) . Na forum był temat odnośnie takiej biblioteki. W nim tez był sposób usunięcia problemu.

pozdrawiam


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sty 2012, 20:54 
Dołączenie:
Wrzesień 2011
Posty: 8
Mam problem przy logowaniu codziennie pisze ; Login failed.
The system is logging you out right now.
Your Account will not be available until.
2012-01-26 15;24;38 Pacific Time.

Data zmienia sie codziennie prosze o pomoc nie wiem o co chodzi .


Ostatnio edytowany przez robert1233 29 Sty 2012, 13:50, edytowano w sumie 2 razy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sty 2012, 20:57 
Dołączenie:
Listopad 2010
Posty: 78
nick w SL: Kazuhiro Swords
Wygląda na to, ze system z niewiadomej przyczyny nie moze Cie wylogowac. Sprobuj ustawic lokacje startową na inny Sim.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sty 2012, 21:07 
Dołączenie:
Wrzesień 2011
Posty: 8
Próbowałem nic nie działa,i tak co dziennie , siostra sprawdziła na swoim koncie że mój awatar jest tam gdzie go zostawiłem i stoi jak bym był zalogowany i grał. Na innym simie widziałem też stojącego awatara 4 dni może to jakaś awaria w sl. Albo protest przeciw AKTA.


Ostatnio edytowany przez robert1233, 01 Lut 2012, 13:07, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sty 2012, 21:35 
Dołączenie:
Październik 2010
Posty: 595
Czasami się to zdarza. Poproś znajomych aby zgłosili właścicielowi wyspy, że jest potrzebny restart.
Jeśli to jest mainland poszukajcie kogoś kto ma wykupione Premium i zna angielski. Wtedy może zgłosić zapotrzebowanie na restart na Live Chat.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sty 2012, 22:21 
Dołączenie:
Wrzesień 2011
Posty: 8
Przed chwilą próbowałem z siostrą na moim komputerze zalogować się na jej koncie do sl . I to samo stało się z jej kontem . Czy przyczyna może być że próbowaliśmy się zalogować z mojego komputera a sl myśli że założyłem drugie konto?
Pisze tak samo tylko data jest inna;
Login failed.
The system is logging you out right now.
Your Account will not be available until.
2012-01-28 15;24;38 Pacific Time.


Ostatnio edytowany przez robert1233, 01 Lut 2012, 13:02, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sty 2012, 22:35 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6356
nick w SL: Madelaine Sautereau
A nie macie przypadkiem za mało lat, żeby być w SL? Sądząc po ortografii - na pewno. 8)

Sprawdźcie, czy możecie się zalogować na stronie.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sty 2012, 22:44 
Dołączenie:
Wrzesień 2011
Posty: 8
Jesteśmy z siostrą pełnoletni przepraszam za ortografię to z nerwów ,walczę z tym logowaniem kilka dni i nigdzie nie znalazłem rozwiązania co jest grane .Czy mam się zalogować na stronie głównej SL.


Ostatnio edytowany przez robert1233, 01 Lut 2012, 13:18, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sty 2012, 22:50 
Dołączenie:
Październik 2010
Posty: 595
1. Podałam już rozwiązanie
2. Sprawdzenie logowania się: strona http://www.secondlife.com - ten sam login, to samo hasło, której wpisujecie logując się do SL.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sty 2012, 22:53 
Dołączenie:
Wrzesień 2011
Posty: 8
Zalogowałem się przy loginie pisze robert1233's Dashboard nie znam angielskiego.


Ostatnio edytowany przez robert1233, 01 Lut 2012, 13:21, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sty 2012, 22:55 
Dołączenie:
Październik 2010
Posty: 595
W języku polskim po p piszemy rz. Wyjątkiem są np. pszczoła, pszenica.

Czyli problemem jest "ghosted avatar". Naprawi się jak zrestartują sim.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sty 2012, 23:49 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2007
Posty: 497
nick w SL: Ayumi Cassini
Nie jesteś jedyną osobą z tym problemem: http://status.secondlifegrid.net/2012/01/28/post1553 :)

Jak już ktoś napisał, należy ustawić inną lokalizację startową i to powinno pomóc.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 00:00 
Dołączenie:
Październik 2010
Posty: 595
Stary tutorial wyjaśniający zmianę miejsca startu: http://wiki.secondlife.com/wiki/Video_T ... n_location

Polska wersja przeglądarki SL 3.x: zmiana miejsca w "Rozpocznij w:"


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 00:17 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2011
Posty: 339
nick w SL: Konstancja Shoreland
Sprawdzilam ,kiedys na pewno mozna bylo wyslac Ticket ,ale teraz jakos nie widze tej opcji :?:

Logujesz sie na swoje konto ,klikasz "HELP " (link jest na gorze strony )
- klik SUPPORT
-klik "CONTACT SUPPORT " ( i tu link po prawej stronie )
-klik "SUBMIT A SUPPORT CASE FORM"

Formularz :1 pole -zaznaczasz "Account Issue"
2 pole; "Second Life Web Login Issues "

Ponizej :

* What is the Second Life account name that is having login issues? -wpisujesz imie avatara
* What is the URL of the page you were trying to log into? Jesli masz URL w co watpie , to wypelniasz,jak nie to nic nie
robisz
* What is the error message?-tu wpiszesz error ktory ci sie pojawia

Klik-SUBMIT

Watpie czy to cos da ale.. sprobowac warto ,bo inaczej mozesz tylko czekac na restart landu


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 00:57 
Dołączenie:
Wrzesień 2011
Posty: 8
probowalem wklejac rozne adresy ktore mialem zapisane w notatniku w zmiana miejsca w "Rozpocznij w:"
i za kazdym razem Login failed.
The system is logging you out right now.
Your Account will not be available until.
2012-01-28 15;24;38 Pacific Time.

Jestem poczatkujacy w SL niedosc ze mialem zablokowane swoje konto to przy probie zalogowania sie na moim kompie dzisiaj w ten sam sposob zablokowalo sie konto mojej siostry .
Siostra mie zamorduje Ludzie ratujcie bo jusz sie zalamalem.


Ostatnio edytowany przez robert1233 29 Sty 2012, 01:41, edytowano w sumie 2 razy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 01:05 
Dołączenie:
Październik 2010
Posty: 595
Twój awatar utknął w pętli. W wiadomościach o statusie gridu, do których wkleiła link Ayumi wyraźnie napisano, że ten problem ma wiele osob i LL szuka przyczyny.
W "rozpocznij w:" wpisz np. Uzume. Jeśli nadal masz problem to oznacza, że trzeba cierpliwie poczekać aż LL rozwiąże problem albo właściciel zrestartuje sim.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 01:21 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 93
nick w SL: Hacintho Huet
Można też zrobić format c:\, ale to takze pójscie (pójdzienie?) na łatwiznę. Tam jest tyle mozliwosci, w tym ekranie logowania. Nie chcesz przeżyć nowej przygody życia? Sprawdzić co przyniesie kolejna zmiana rozwijalnych opcji? Odnaleźć siebie jest tak łatwo - klikaj co popadnie! :)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 01:36 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2011
Posty: 339
nick w SL: Konstancja Shoreland
robert1233 napisał(a):
probowalem wklejac rozne adresy ktore mialem zapisane w notatniku w zmiana miejsca w "Rozpocznij w:"
i za kazdym razem Login failed.

Jestem poczatkujacy w SL niedosc ze mialem zablokowane swoje konto to pszy probie zalogowania sie na moim kompie dzisiaj w ten sam sposob zablokowalo sie konto mojej siostry .
Siostra mie zamorduje Ludzie ratujcie bo jusz sie zalamalem.



Wyslales ten ticket do Lindenow czy nie ?

P.S.Naprawde tak trudno zapamietac zasady pisowni "rz" po spolglosce "P"?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 01:43 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 93
nick w SL: Hacintho Huet
Kszyki żrą pszenicę pod Pszczyną, lecz pszczoły przez to nie wyginą.. :P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 01:45 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6356
nick w SL: Madelaine Sautereau
A co na to białorzytka?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 01:47 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 93
nick w SL: Hacintho Huet
Nic. Białorzytki występują jedynie w dyktandach w Olsztynie :P Albo w duktandach, zależy jak kto dyktuje (dyktando lub duktando) :*


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 02:01 
Dołączenie:
Wrzesień 2011
Posty: 8
Ludzie wiecie co to jest Dysleksja Dysortografia w szkole miałem problem i jeszcze tu się muszę tłumaczyć .
Wysłałem ten ticket do Lindenów ale będe musiał pewnie czekać z miesiąc a siostra mi struga kolki na głowie.
Wiec nie czepiajcie się ortografii tylko pomożcie.


Ostatnio edytowany przez robert1233 01 Lut 2012, 13:31, edytowano w sumie 4 razy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 02:04 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 93
nick w SL: Hacintho Huet
Obawiam sie, że ortografii bedziemy sie czepiać, przynajmniej do czasu, gdy edytory tekstu przestaną podkreślać błędy wężykiem... Wpisz jako stronę startową jakiś inny sim, i tyle.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 02:06 
Dołączenie:
Październik 2010
Posty: 595
Za moich czasów nie nazywała się to dysleksja tylko lenistwo. Odpowiedziałam na pytania. Podobnie inni. Ale cóż jak widać myślenie boli.
Zacznij czytać ze zrozumieniem i pisz prawidłowo po polsku.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 02:08 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 93
nick w SL: Hacintho Huet
I przy okazji : znam na tym forum kilku dysgrafików, których posty mnie zachwycają. Czy to treścią, czy dbałością o piekny jezyk. Ale oni chcą chcieć.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 02:12 
Dołączenie:
Październik 2010
Posty: 595
Najprościej jak wykupisz Robercie Premium. Wtedy bez problemu uzyskasz pomoc na Live Chat. Pod warunkiem, że znasz język angielski a dysleksja nie powoduje całkowitego zniekształcenia słów.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 02:20 
Dołączenie:
Wrzesień 2011
Posty: 8
Dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi ,bardzo mi pomogliście.


Ostatnio edytowany przez robert1233, 01 Lut 2012, 13:34, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 02:30 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 93
nick w SL: Hacintho Huet
A prosze bardzo. Id, też podziekuj za uwagę :)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 02:42 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6356
nick w SL: Madelaine Sautereau
robert1233 napisał(a):
Ludzie wiecie co to jest Dysleksja Dysortografia w szkole mialem problem i jeszcze tu sie musze tlumaczyc

No cóż. Ważne jest nie tylko JAK, ale przede wszystkim CO.

Spróbuj zalogować się korzystając z innego klienta, jako lokalizację startową wpisując - io. Jakiś czas temu udało mi się w ten sposób sprowadzić ghosta do świata żywych awatarów.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 02:54 
Dołączenie:
Październik 2010
Posty: 595
Pisząc "inny klient" Mad miała na myśli alternatywne przeglądarki SL z listy dostępnej na tej stronie: http://wiki.secondlife.com/wiki/Third_P ... _Directory


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 02:55 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6356
nick w SL: Madelaine Sautereau
Ty jednak za dobra jesteś 8)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 12:26 
Dołączenie:
Lipiec 2008
Posty: 3307
nick w SL: MaxJames Chemistry
offtop begin

Normalnie nabrałem ochoty na popcorn

offtop end


Z tego, co wyczytałem w tym całym topicu wychodzi na to, że trzeba albo spróbować wejść na regiony Uzume lub io, albo najlepiej poczekać, aż Linden Lab rozwiąże problem, który trafi wielu rezydentów.


A co do tych różnych dys-coś tam - raz na tym forum trafił się dyslektyk, ale błędu nie popełnił. I niechętnie się pochwalił, że ma taką przypadłość. A dzisiaj każda przeglądarka ma wbudowany słownik.

Za moich czasów nie było takich przypadłości. Raz w liceum na 400 uczniów trafił się jeden i tylko jeden.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Sty 2012, 12:33 
Dołączenie:
Październik 2010
Posty: 595
Jak robić podsumowania to porządnie.
Z odpowiedzi pojawiających się w tym temacie można wywnioskować, że:
- należy poczekać aż LL naprawi problem (zaglądać na stronę http://status.secondlifegrid.net/)
- można próbować zalogować się w innym miejscu startu a jeśli to nie pomoże w innym miejscu startu z innej przeglądarki
- można prosić o restart właściciela wyspy
- można wysłać ticket
- można wykupić Premium na miesiąc i poprosić o pomoc bezpośrednio LL przez Live Chat

Któryś ze sposobów powinien zadziałać, ponieważ pytający może zalogować się na http://www.secondlife.com czyli mało prawdopodobne, że ma bana.

Do tego dochodzą przemyślenia dotyczace savoir vivre czy też netykiety. Dlaczego mamy pomagać komuś, kto nie szanuje nas na tyle aby pisać zrozumiale (dysleksja nie tłumaczy lenistwa, pośpiech i zdenerwowanie też nie).

Edit
Nie skomentuję usuwania postów przez Roberta poza informacją, że jest to widoczne. :)


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso