Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 13 Lis 2011, 17:08 
Dołączenie:
Listopad 2011
Posty: 3
Witam.Jestem nowy w SL na początku było wszystko ok a na drugi dzień gdy włączyłem SL i chwile pograłem,moja postać stała w miejscu moglem tylko ruszać kamera i po chwili wylogowało mnie i pojawia się następujący komunikat "Zostałeś wylogowany z Second Life. Region ten może napotkać problemy. Sprawdź połączenie z internetem"
sprzęt:
-internet 1mb z neti na stałym łączu"pod telefon"
-procesor 2.8 2-rdzeniowy
-grafika gainward Ge force 7950 Gt 512mb
-ram 2GB
powiedzcie co mam zrobić,co jest nie tak.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lis 2011, 17:25 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 279
Spróbuj zalogować się na inny region.
Może sterowniki należy przeinstalować. Spróbuj.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lis 2011, 18:49 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 318
nick w SL: Dex Euromat
Linden Lab ma ostatnio problemy z serwerami.
Region, na którym byłeś mógł ulec chwilowej awarii - to się zdarza.

Po pewnym czasie można zalogować się ponownie na ten sam region.
Nie ma konieczności reinstalacji sterowników.

Linden Lab informuje o możliwych problemach na blogu:
Secondlife GRID STATUS


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lis 2011, 20:37 
Dołączenie:
Listopad 2011
Posty: 3
próbowałem zmienić region bez skutku pozostaje nadal ten problem;/


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lis 2011, 21:12 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
Ctrl+p - ustawienia, sieć, max badnwich - przestaw na maksa. 1MB/s to mało dla SL tak czy inaczej. Podobnie pingi, jeśli są duże nie można się poruszać.
http://speedtest.net/ - wklej wynik


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lis 2011, 23:46 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2010
Posty: 52
nick w SL: Natascha Iwish
Zuo napisał(a):
przestaw na maksa. 1MB/s to mało dla SL tak czy inaczej
Któryś raz czytam taka informacje,,, SL prawidłowo działa na łączu 512 jakie maja moi rodzice,,, jedynie tekstury na poszczególnych obiektach się dłużej ładują,,, ale w "szarym" świecie można spokojnie się poruszać i wszystko działa jak trzeba,,, więc to ze ktoś nie może ruszyć z miejsca lub go wylogowuje to raczej nie dlatego ze ma za wolnego neta mnie się wydaje,,,

Wspomniany test szybkości jest bardzo względny, łącząc się z serwerem w Warszawie wciągam tylko 1,6 a coś w stanach daje mi wynik 2,6 a w Tokyo tylko 0,8 i to wszystko się ma nijak do wykupionych przeze mnie 4 mega bodajże,,, a w SL mam limit na jeden ustawiony właśnie i jest Ok.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2011, 02:17 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
SL na łączu 512 działa koszmarnie a poruszanie się jest utrudnione. Przy niskim pignu można się poruszać mimo szarości, jeśli jednak dochodzi utrata pakietów efekt jest opłakany.Test miał wykazać orientacyjnie jak duże pingi ma autorka wątku i co ew dalej z tym robić. Przyczyną może być zły/uszkodzony router, niesolidny dostawca internetu czy czynniki które należy dopiero zlokalizować.

Jeżeli uważasz, że możesz pomagać innym, proszę. Choć patrząc na Twoje dotychczasowe osiągnięcia na tym polu, raczej furory nie robisz. A mnie nie chce się naprawdę tłumaczyć każdej mojej instrukcji dla osoby pytającej specjalnie dla Ciebie. Robiłam to już setki razy i trochę mi się znudziło 8-) Może idź sobie odkop jakiś temat. ;-)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2011, 08:16 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2010
Posty: 52
nick w SL: Natascha Iwish
Mam inne dziedziny i fora gdzie aktywnie pomagam, SL akurat do nich nie należy, ale jak widzę coś sprzecznego z własnymi doświadczeniami to pisze i tyle,,, Oficjalny Viewer ma tyle opcji konfiguracyjnych ze płynnie pójdzie na łączu 256 (wspomniany ping nie zależy od szybkości łącza) no chyba ze ktoś potrzebuje tekstury wysokiej rozdzielczości i zasięg widzenia około kilometra to może być problem, więc jak chce się poruszać jakiś temat do trzeba ogarnąć drobinki, często ważne wkoło niego,,, jak chcemy sprawdzić połączenie to może na jakimś konkretnym serverze w okolicy SL bo domyślnie w Polsce zaznaczona jest warszawa która z rożnych powodów jest tak oblegana że test ma się nijak do rzeczywistości o czym wspomniałam,,, i jego wartość nawet orientacyjnie nie pomoże,,, akcje typu upgrade sterowników czy downgrade i inne często powodują ominięcie problemu a nie jego rozwiązanie,,, z drugiej strony często liczy się osiągnięty efekt a nie użyte środki,,,

Zuo, rozumiem że pewne rzeczy są od lat tu pewnie opisane i rozwiązanie większości problemów jest, wystarczy poświecić chwile by je odnaleźć, ale lepiej napisać nowego posta (według nowych użytkowników) niż odkopać jakiś stary temat z identycznym problemem,,, a osoby aktywnie pomagające piszą co drugi dzień te same teksty - mam tak na innym forum.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2011, 08:57 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6356
nick w SL: Madelaine Sautereau
Zuo napisał(a):
SL na łączu 512 działa koszmarnie a poruszanie się jest utrudnione.

SL na łączu 512 działa sprawnie, umożliwiając nawet logowanie na dwóch kontach (co sprawdzam dość często). Poruszanie się bywa utrudnione w przepełnionych awatarami lub bajerami miejscach, zwłaszcza w weekendy, kiedy w SL loguje się sporo ludzi. Problemy zaczynają się, kiedy z 512 robi się na przykład 480, co niestety tepsie się zdarza.
Znacznie gorzej działa SL na 8mb łączu, ale na słabszym komputerze (przy czym mój, ten z 512 to już też żadna rewelacja).

Zuo napisał(a):
Jeżeli uważasz, że możesz pomagać innym, proszę. Choć patrząc na Twoje dotychczasowe osiągnięcia na tym polu, raczej furory nie robisz.

Wydaje mi się, że niepotrzebnie zareagowałaś fochem obrażonej królewny, broniącej zajadle swojej pozycji. Skoro nikt nie atakuje, kontratak to tylko marnowanie energii 8)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2011, 12:00 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
Natascha powtórzę
Zuo napisał(a):
Przy niskim pignu można się poruszać mimo szarości, jeśli jednak dochodzi utrata pakietów efekt jest opłakany.

Moje doświadczenia są takie iż jak zaczynałam z SL również miałam 512 przy czym pingi miałam koszmarne, dochodziła do tego utrata pakietów - poruszanie się było praktycznie pasmem klęsk i niepowodzeń.
W moim przypadku oznaczało to ściągnięcie administratora, a ponieważ u niego niby działało to dobrze, dodatkowo zmuszenie go do zalogowania się przez mój MAC adres - wyniki testów zmieniły się z dobrych na koszmarne ;D

Nie raz też zapominałam przestawić sobie max bandwich i wiem jakie są efekty działania na 512 - dla mnie to koszmar - to kwestia przyzwyczajenia. Ale podciągajmy się pod te lepsze wyniki - 512 to koszmar, kropka. 8-)

Madelaine napisał(a):
Wydaje mi się, że niepotrzebnie zareagowałaś fochem obrażonej królewny, broniącej zajadle swojej pozycji. Skoro nikt nie atakuje, kontratak to tylko marnowanie energii
Straciłam cierpliwość, drugi wątek (pierwszy o błędzie z uruchamianiem SL) a Natascha pyta co autorka miała na myśli. Tematy pomocy służą do udzielania pomocy nie interpretacji poezji, offtopów i tym podobnych.

W ten sposób autorka wątku ma do przeczytania zamiast konkretnych instrukcji - parę znoszących się wzajemnie wypowiedzi. I patrzę na to z perspektywy osoby pytającej, bo nie raz byłam w podobnej sytuacji i podobne teksty powodowały, że wiedziałam jeszcze mniej niż przed zadaniem pytania. :mrgreen:

Autorka wątku pyta o konkretne instrukcje, dostała je. Offtopować możemy w innym dziale. 8-)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2011, 19:47 
Dołączenie:
Listopad 2011
Posty: 3
demix638-jest to męski nick także nie "autorka" to co dzieje się w tym wątku który założyłem, nie mieści się w bani!! LUDZIE piszcie na temat a nie jedna osoba napisze ze jemu chodziło dobrze przy 512mb i zaraz 10-komentazy do tej wypowiedzi.Piszcie krotko zwięźle i na temat!


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2011, 20:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6356
nick w SL: Madelaine Sautereau
Krótko, zwięźle i na temat było, ale jakoś nie odpowiedziałeś. Czekamy z niecierpliwością 8)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2011, 20:06 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
demix638 napisał(a):
Piszcie krotko zwięźle i na temat!
A propos - jakie pingi?
demix638 napisał(a):
demix638-jest to męski nick także nie "autorka"
Panowie rzadko się tu pojawiają ;) Podobnie jak w SL.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2011, 22:38 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2010
Posty: 52
nick w SL: Natascha Iwish
Zuo napisał(a):
Straciłam cierpliwość, drugi wątek (pierwszy o błędzie z uruchamianiem SL) a Natascha pyta co autorka miała na myśli.
Taki charakter,,,

Zuo napisał(a):
W ten sposób autorka wątku ma do przeczytania zamiast konkretnych instrukcji - parę znoszących się wzajemnie wypowiedzi. I patrzę na to z perspektywy osoby pytającej, bo nie raz byłam w podobnej sytuacji i podobne teksty powodowały, że wiedziałam jeszcze mniej niż przed zadaniem pytania. :mrgreen:
W sumie trafna uwaga, no to kończąc offtopa, przepraszam i postaram się na przyszłość ograniczyć


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso