Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 07 Wrz 2011, 19:56 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2011
Posty: 20
nick w SL: Madziunia Milos
Siema.
Mam problem ( pewnie to juz bylo.. ale znalazlam tylko problem kuleer'a, krtory mial problem z teksturami). Dobra nie wazne.
Ogolnie to zaczelo sie to wszystko jak podlaczylam nowy router. Wszystko pieknie cacy interencik dziala.. Gdy wlaczylam sl na laptopie wylaczalo sie po jakies 3min ( na kazdym viewerze). Dalam sobie spokoj.. Kilka dni pozniej kupilam nowy komputer (pc). I ciagle jest to samo! Po 3 min sl wylacza sie ( pokazuje mi sie info czy chce zobaczyc sobie wiadomosci IM czy sobie darowac i wylaczyc). Nie wiem juz co mam robic ;( Dzieje sie to na Viewerze 2 i phoenixie..Przypuszczam, ze na innych tez tak bedzie.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Wrz 2011, 20:26 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 382
nick w SL: Artemida Charisma
Sprawdzałaś w ustawieniach SL?
Zakładka sieć/maksymalna przepustowość (maximum bandwich). Domyślna jest 500 kbs. Czasem wystarczy zwiększyć...


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Wrz 2011, 20:34 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2007
Posty: 4035
nick w SL: Jacek Shuftan
Rozwiazanie problemu jest proste - musisz przekierowac porty w routerze na komputer z ktorego bedziesz wchodzila do SL.
W moim routerze bylo to w zakladce - Virtual Server Settings, moze u ciebie bedzie podobnie.
Tutaj masz opisy przeforwardowywania portow: http://www.emule-project.net/home/perl/ ... cat_id=331
Mozesz tez zainstalowac emule. Jedną z jego opcji jest sprawdzanie czy masz niskie, czy wysokie IP.
Powinnas miec wysokie, niskie daje takie objawy jak twoje.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Wrz 2011, 21:11 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2011
Posty: 20
nick w SL: Madziunia Milos
Artemida.Charisma napisał(a):
Sprawdzałaś w ustawieniach SL?
Zakładka sieć/maksymalna przepustowość (maximum bandwich). Domyślna jest 500 kbs. Czasem wystarczy zwiększyć...

Udalo mi sie powiekszyc.. ale niestety jest ciagle to samo

Jacek napisał(a):
Mozesz tez zainstalowac emule. Jedną z jego opcji jest sprawdzanie czy masz niskie, czy wysokie IP.
Powinnas miec wysokie, niskie daje takie objawy jak twoje.

Wczoraj chyba sprawdzalam w osiolku i musialam recznie przestawic na wysokie


Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez Madelaine 07 Wrz 2011, 22:05.
Powód: nabijanie postów
Nie podano
PostWysłany: 07 Wrz 2011, 21:13 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
Ustaw custom port SL - 13000 na przykład, powinno pomóc.


Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez Madelaine 07 Wrz 2011, 22:06.
Powód: nabijanie postów
Nie podano
PostWysłany: 07 Wrz 2011, 21:21 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2011
Posty: 20
nick w SL: Madziunia Milos
Zuo napisał(a):
Ustaw custom port SL - 13000 na przykład, powinno pomóc.



No niestety nie pomoglo :(


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Wrz 2011, 21:54 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 382
nick w SL: Artemida Charisma
Czasami program jest blokowany przez zaporę systemową windows-a albo przez antywira - może tutaj leży problem?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Wrz 2011, 23:53 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2011
Posty: 20
nick w SL: Madziunia Milos
Artemida.Charisma napisał(a):
Czasami program jest blokowany przez zaporę systemową windows-a albo przez antywira - może tutaj leży problem?


Ani antywirus ani zapora nie blokuje sl ;/ Przynajmniej ja tego nie widze


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Wrz 2011, 01:04 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2007
Posty: 4035
nick w SL: Jacek Shuftan
Cytuj:
Wczoraj chyba sprawdzalam w osiolku i musialam recznie przestawic na wysokie

Nie bardzo rozumiem to zdanie.
Jaki byl wynik testow z osiolka? Wszystko na zielono?
Przestawilas recznie na wysokie IP, czyli porty na routerze sa przeforwardowane na twoj komputer, tak? Bo jesli przestawilas jakies porty w ustawieniach emula, to w zaden sposob nie wplynie to na SL.

Odlacz router, podlacz kompa i sprawdz czy problem nadal wystepuje. Jesli zniknie to bedziemy wiedzieli ze problem jest wlasnie w routerze.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Wrz 2011, 20:28 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2011
Posty: 20
nick w SL: Madziunia Milos
Ok :) Problem rozwiazany. Dzisiaj przyjechal kolega i okazalo sie, ze sa mega problemy z routerem. Dziekuje wszystkim za pomoc :) I przepraszam za zamieszanie :)


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso