Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 10 Paź 2009, 14:52 
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 3
gdy loguję się na postać w SL to pokazują mi się takie obrazy typu
http://wgrajfoto.pl/pokaz/img1009/yhetjetjtyjdb42.jpg
Czego to może być wina ? Trzeba coś w ustawieniach szperać czy coś ?

Ram : 3 GB
Karta Graficzna : Ati Mobility Radeon HD 3470
Procesor: AMD Turion 64 X2 Mobile Technology 2.09 GHz


Ostatnio edytowany przez Barragan, 10 Paź 2009, 15:04, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Paź 2009, 15:02 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Posty: 1054
nick w SL: Noah Perinal
Jaką masz kartę graficzną w komputerze ?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Paź 2009, 15:17 
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 3
Ati Mobility Radeon HD 3470


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Paź 2009, 16:02 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2008
Posty: 1517
nick w SL: Anulka Zimminy
No to wszystko jasne.. zmien na NVidie i odpowiednim zestawem sterownikow. Radeony zle pracuja i maja kiepskie sterowniki OpenGL.
Przy okazji: problem trudny do opisania byl juz wielokrotnie opisywany wiec to raczej problem trudny do niedoczytania. Zawartosci tego forum.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Paź 2009, 16:18 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 1181
nick w SL: Krzysztof Aeon
Nie trzeba nc zmieniać. Ja siedzę na Radku i wystarczy wejść w opcje, tam w ustawienia grafiki i ustawienia sprzętowe. Wyłączamy "OpenGL Vertex Buffers" i cieszymy się normalną grafiką.


Profil E-mail Offline
PostWysłany: 10 Paź 2009, 16:26 
AnulkaZ napisał(a):
Radeony zle pracuja i maja kiepskie sterowniki OpenGL.


Brawo AnulkaZ ;))))) Chyba prędzej nie są wspierane przez aplikacje, które wspierają jedynie monopol nVidii.

Poza tym nie wiem czy zauważyliście, że to wersja karty mobility.

Zainstaluj przy okazji najnowszy ATI Catalyst i otwórz ticket, żeby wspierali obie karty a nie tylko nVidię. Ten problem to chyba rzeczywiście jest związany z VBO (Vertex Buffer Objects) - najnowsze sterowniki mogą pomóc.


Nie podano
PostWysłany: 10 Paź 2009, 16:38 
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 3
A gdzie "konkretnie" w ustawieniach mam znaleźć VBO i go wyłączyć ? Szukam i znaleźć nie mogę. :!:

Edit:
Już znalazłem.
PS:Teraz będę staranniej sprawdzał tematy na forum.


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso