Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 08 Sie 2009, 13:21 
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 1
Słuchajcie mam problem i nie bardzo wiem jak sobie z nim poradzić. Ściągnąłem sobie sl wszystko ładnie się zainstalowało i w ogóle. Włączam i zacina się na ładowaniu. Nie moge nic w ogóle kliknąć. Kiedy już się załadowało, zalogowałem się (troche to trwało) i jak tylko już miałem nadzieje, że normalnie zaczne sobie grać to znowu się zacieło. Sprawdziłem na "can you run it" czy spelniam wszystkie wymagania no i wszysto pasuje. Pomożecie?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Sie 2009, 13:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6357
nick w SL: Madelaine Sautereau
Mimo wszystko podaj parametry komputera i łącza.
Ustaw wszystko co się da na minimum.
Przejrzyj forum, bo co chwila komuś kiepsko działa 8)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Sie 2009, 15:11 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 318
nick w SL: Dex Euromat
Ja używam Visty Home Prenium, Mnie też czasami sie zacina. Już do tego przywykłem. Jeżeli używasz MS Windows Vista, to problem będzie nadal występował.
Najlepiej jest po zalogowaniu się, zrobić reloga: wylogować się (zamknąć klienta SL) i odpalić ponownie.
Skutkuje, szczególnie po upgradzie do nowszej wersji.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Sie 2009, 16:50 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
Oprócz zmiany parametrów grafiki na minimalne spróbuj zmniejszyć ilość pamięci na tekstury oraz odległość rysowania. Wbrew pozorom SL ma dość duże wymagania.
W Can you run it wymagania:
Cytuj:
Video Card
Minimum: With Windows XP [NVIDIA GeForce2+]

Nie wiem kto to pisał, ale u mnie na GF6200 cieło się straszliwie ;)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Sie 2009, 17:45 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 2632
nick w SL: WoodPaker Barbosa
DexterianG napisał(a):
Jeżeli używasz MS Windows Vista, to problem będzie nadal występował.


Trzeba kilka uslug niepotrzebnych wylaczyc i zacinanie w Viśta wio znika


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sie 2009, 02:11 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 325
nick w SL: SpaceBurak Zenovka
Najlepsza w tym przypadku porada to pozbyć się Visty i pobrać 7.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sie 2009, 08:35 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 2632
nick w SL: WoodPaker Barbosa
Space Burak napisał(a):
Najlepsza w tym przypadku porada to pozbyć się Visty i pobrać 7.


Wcale nie jest to najlepsza porada. Zwlaszcza dla majacych malo czasu na wszystko.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sie 2009, 09:02 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 1181
nick w SL: Krzysztof Aeon
Akurat Siódemka instaluje się ze wszystkich najszybciej.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sie 2009, 09:15 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 2632
nick w SL: WoodPaker Barbosa
piotrekn napisał(a):
Akurat Siódemka instaluje się ze wszystkich najszybciej.

Mimo to wczesniej trzeba ja pobrac, a pozniej zainstalowac. Skoro juz mam zainstalowana Viste to jakby nie patrzec jest to mimo wszystko najszybsze rozwiaqzanie...Bo mam.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sie 2009, 09:38 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2007
Posty: 224
nick w SL: Marlin Huldschinsky
A Wood, muszę cię zmartwić. Załóżmy, że jest taka Toshiba ... jakiś model A200, ten mój stary z 2008 roku. Wcześniej był zainstalowany Windows Visa... bodajże Basic (zepsuł się i teraz nie jestem w stanie konkretnie powiedzieć), lub Home. Na jednym komputerze (stacjonarnym) z Vistą wszedła siódemka, a na laptopa już nie.

Ale ale panowie - Siódemka wbrew pozorom ma to, co miała mieć Vista i na dodatek jak to pan Wood wspomniał - pobranie trwa troszeczkę bo to nie jest mały plik, a potem już się instaluje 15-20-25 minut w zależności od parametrów. Na Windowsie 7 również świetnie jedzie SL, bez żadnych zakłóceń firewall, itp.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sie 2009, 15:49 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 2318
nick w SL: Morrigan Polanski
To prawda. Sama byłam zdziwiona. Myślałam, że nie pójdzie wcale. Ale przy wszystkich, z pozoru zasobożernych, wodotryskach systemu, SL chodzi 10x lepiej niż pod XP. I nawet nie musiałam wyłączać efektów, jak to niegdyś uczyniłam z Vistą. Moja Vista, Psze Państwa, wyglądała jak Win98.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sie 2009, 17:20 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
Morri, ile 7 zajmuje ci po starcie systemu? :) Jaki masz procesor, ile ramu i jaką grafikę?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sie 2009, 21:25 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 1181
nick w SL: Krzysztof Aeon
Windows 7 niemal zawsze jest lepszy. MS raz na czas czegoś się uczy, co już pokazał XP.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sie 2009, 23:23 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 2318
nick w SL: Morrigan Polanski
Ile zasobów zajmuje zaraz po starcie? Teraz Ci nie powiem, bo nie jest zaraz po starcie.

CPU: Intel Core 2 Series Processor (1861 MHz)
Memory: 3071 MB
OS Version: Professional (Build 7100)
Graphics Card: ATI Mobility Radeon HD 2400 XT

Karta 128MB. Ram 4GB, ale system 32-bit, więc nie obsłuży.

Odpalone: SL za pomocą Snowglobe z moimi własnymi ustawieniami (avatary i obiekty na high, reszta low, najniższy draw distance, mała ilość particles), Opera z otwartymi ok. 30 kartami (tak, wiem, jestem nienormalna), Avast, komunikator Google Talk.

Zużycie procesora 51%, zużycie RAM 48%.

Edit: Zapomniałam dodać, że laptop. Na moim PeCecie jeszcze nie zdążyłam zainstalować.


Poważny minus 7: W tej chwili nie działa pod nią Photoshop.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sie 2009, 23:34 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 3211
nick w SL: Nemesis Igaly
Morrigan napisał(a):
Poważny minus 7: W tej chwili nie działa pod nią Photoshop.


To w zasadzie dyskwalifikacja :/


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Sie 2009, 23:55 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 2318
nick w SL: Morrigan Polanski
Zostawiłam XP, przełączam się. Zresztą pracować w PS wolę na czymś większym niż laptop.


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso