Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 23 Lip 2009, 07:07 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 1181
nick w SL: Krzysztof Aeon
Za KAŻDYM uruchomieniem SL (Snowglobe) klawiatura ustawia mi się na QWERTZ. Nie jest to problemem przełączyć, ale to zaczyna być wnerwiające, że muszę to robić za każdym razem. Zna ktoś na to rozwiązanie pod Windows 7?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lip 2009, 07:32 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2008
Posty: 1517
nick w SL: Anulka Zimminy
To jest wymuszenie przez uruchamiana aplikacje czyli tego Snowcostam. Jakims dziwnym trafem hamerykanie (bo dotyczy to tez oficjalnego intalatora SL) uznaja ze Niemcy i Polska to ten sam obszar jezykowy. Podobno mozna jakim hexedytorem pohrzebac w takim kawaleczku w kodzie programu tam gdzie nazwa proagramu i takie rozne dane o wersji zapisane bo tam tez jest wersja jezykowa podana. To co czasem taki progran Explorator Windows (po normalnemu - Explorer) wyswietla w zakladce version - winno byc neutral a nie niemiecki.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lip 2009, 07:49 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 1181
nick w SL: Krzysztof Aeon
To jest ino u Snowglobe czy we wszystkich wersjach?

EDIT: Przełączyłem na RC i problem prawdopodobnie znikł...


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lip 2009, 09:34 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 2318
nick w SL: Morrigan Polanski
U mnie tego nie ma w Snowglobe na siódemce.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lip 2009, 12:10 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 229
nick w SL: Ando Karu
Nie ma może dlatego, że wywaliłem wszystkie klawiatury łącznie z angielską. Została tylko klawiatura Polski (programista).

CtrlShiftem zabij drania :-)


Ostatnio edytowany przez Andoza, 23 Lip 2009, 12:13, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lip 2009, 12:12 
Dołączenie:
Lipiec 2008
Posty: 3307
nick w SL: MaxJames Chemistry
Ja nie zauważyłem, by za każdym razem mi zmieniało kodowanie. Może akurat macie pecha i wam ciągle zmienia (mnie też niektóre programy zmieniają klawiaturkę, a w SL mam ten problem, kiedy źle skrót do Home Position wklikam.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lip 2009, 21:16 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 2318
nick w SL: Morrigan Polanski
Przychodzi taki bolesny okres w życiu kobiety, kiedy już nie wie, co ma zainstalowane i jak.
Dziękuję, Darling.

A wracając do tematu. Mnie się klawiatura zawsze "szwabiła" przy budowaniu (resize = ctrl + shift). Piotrek, spróbuj powywalać te klawiatury, jako rzecze Andoza.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lip 2009, 08:11 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 1181
nick w SL: Krzysztof Aeon
Toć i zrobiłem tuż po odczytaniu jego posta, syćko wskazuje, iż działa :-)


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso