Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2009, 17:53 
Dołączenie:
Maj 2009
Posty: 3
Witam
dopiero co ściągnęłam sobie SL z chęcią pogrania a tu problemik ...

Mam Toshibe A350 10B z Vistą
wchodzę w zainstalowaną grę z zamiarem pogrania ... klikam by sie zalogował i czekam na załadowanie. Mogę zrobić 2 kroki postacią nagle mnie wywala znaczy robi się białe tło z napisem "Brak odpowiedzi". Dodam może że grafike mam 'dziwną' xD jakby z tektury.

Jest ktoś w stanie powiedzieć mi co mam zrobić by działała gierka ?

z góry dzięki za odpowiedz
ann


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2009, 18:00 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 2632
nick w SL: WoodPaker Barbosa
Moze to byc wina grafiki jak i calkowicie innych podzespolow. Zanim sie zalogujesz wcisnij CTRL+P (po urchomieniu gry ale bez logowania sie) i w czesci dotyczacej grafiki zmien wszystko na minimum. W ustawieniach zaawansowanych tez pozbadz sie zaznaczonych miejsc. Zupelne minimum. jak sie uruchomi to stopniowo zwiekszaj ustawienia
A przy okazji opisz dokladniej swoj spzrewt. Ktora Viśta (64 czy 32). Jaki procek, jaka grafika. Ile ramu etc :-)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2009, 19:03 
Dołączenie:
Maj 2009
Posty: 3
Zaraz sprawdzę i dam edytuj ;)

Mój laptop:

Intel Core 2 Duo P8600 2x 2,4 GHz
Vista Home Premium 32 bit z sp1
ATI Mobility Radeon HD 3650
4GB ramu ale widzi 3 ;/


edit://

wyłączyłam wszystko co sie dało w grafice i działa ;/ teraz lekko podnosić będę


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2009, 19:18 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 2632
nick w SL: WoodPaker Barbosa
Ciesze sie, ze moglem pomoc :-)
Ciekawe czy na innym forum tez bym mogl pomagac :-D


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2009, 20:12 
Dołączenie:
Maj 2009
Posty: 3
Dobra to jest zryte ;p na początku mi wyskakiwało cały czas brak odpowiedzi a teraz jade na full detalach i nic sie nie dzieje <zdziwiony>

ok dzięki wielkie ;)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Maj 2009, 21:28 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 2632
nick w SL: WoodPaker Barbosa
Podejzewam, ze chodzi o to co odznaczylas w zakladce zaawansowane :-)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Maj 2009, 17:45 
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 14
tak czy inaczej to raczej nie wina sprzetu, mam słabszą Tośkę niż Ty (seria A300) i mi działa ;-)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lip 2009, 16:10 
Dołączenie:
Listopad 2008
Posty: 4
nick w SL: madzia kranfel
WoodPaker napisał(a):
Moze to byc wina grafiki jak i calkowicie innych podzespolow. Zanim sie zalogujesz wcisnij CTRL+P (po urchomieniu gry ale bez logowania sie) i w czesci dotyczacej grafiki zmien wszystko na minimum. W ustawieniach zaawansowanych tez pozbadz sie zaznaczonych miejsc. Zupelne minimum. jak sie uruchomi to stopniowo zwiekszaj ustawienia
A przy okazji opisz dokladniej swoj spzrewt. Ktora Viśta (64 czy 32). Jaki procek, jaka grafika. Ile ramu etc :-)

:mrgreen:
no i ja slicznie dziekuje, mialam ten sam problem. a teraz juz mam go z glowy.. super
pozdrawiam

[ Dodano: 2009-07-02, 16:25 ]
chcialam jeszcze tylko dodac ze gra teraz laduje sie super szybko, szybko porusza sie avatar.
tylko dlaczego wciaz jest ten bialy ekran i brak odpowiedzi????????
prosze o pomoc :cry:

[ Dodano: 2009-07-02, 16:33 ]
i gdzie ta zakladka zaawansowane???????????


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lip 2009, 19:07 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 325
nick w SL: SpaceBurak Zenovka
Ctrl+Alt+D


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lip 2009, 22:27 
Dołączenie:
Listopad 2008
Posty: 4
nick w SL: madzia kranfel
ta kombinacja byla testowana
malo testuje ja co 5 min :lol:
ile razy mozna zamykac w ten sposob program, by uruchomic go ponownie???
juz mnie to nudzi :-?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lip 2009, 22:31 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6356
nick w SL: Madelaine Sautereau
Ctrl+Alt+D, nie Ctrl+Alt+Delete, uruchamia zakładkę opcji zaawansowanych, w górnym pasku powinno się pojawić "Advanced" (lub jego odpowiednik w polskiej wersji).


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lip 2009, 02:26 
Dołączenie:
Lipiec 2008
Posty: 3307
nick w SL: MaxJames Chemistry
Ta zakładka w całości jest po angielsku. Nie przetłumaczono jej.


Cos znaki na forum szwankuja.


Ostatnio edytowany przez projekt, 01 Sty 1970, 01:00, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lip 2009, 05:38 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 187
W nocy byla awaria forum. Byc moze admin nie do konca wszystko naprawil.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lip 2009, 08:49 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 2318
nick w SL: Morrigan Polanski
Chyba jest zakodowana "na sztywno" i nie można jej przetłumaczyc.


Ostatnio edytowany przez Morrigan, 01 Sty 1970, 01:00, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lip 2009, 12:01 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Posty: 6356
nick w SL: Madelaine Sautereau
glonik napisał(a):
W nocy byla awaria forum.

To nie była awaria. To były tajemnicze ruchy ;-)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lip 2009, 13:34 
Dołączenie:
Lipiec 2008
Posty: 360
nick w SL: Blazej Naidoo
poprostu ulepszenie, byśmy mogli gawędzic w lepszych warunkach ;)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lip 2009, 14:52 
Dołączenie:
Lipiec 2008
Posty: 3307
nick w SL: MaxJames Chemistry
I tak wiem, co dokłądnie nawaliło, bo nei raz na tego typu forach widziałem odpowiedni komunikat, który i tutaj wksazał, że coś z bazą danych nie tak.

Zatem i z kodowaniem się coś pokrzaczyło ładnie.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lip 2009, 15:41 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2008
Posty: 187
projekt - zajrzyj do działu Błędy/problemy/propozycje dotyczące forum


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lip 2009, 16:27 
Dołączenie:
Lipiec 2008
Posty: 3307
nick w SL: MaxJames Chemistry
Heh, tam zajrzałem kilkanaście minut po napisaniu postu... Bo miałem to na liście nieprzeczytanych postów, ale nie zwróciłem uwagi (wpisy, zaliczenia, upał itp.)


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso