Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2009, 12:35 
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 4
Witam przed logowaniem do SL za każdym razem pojawia mi się komunikat " Pamięć Twojego systemu nie spełnia minimalnych wymagań" fakt że pracuje na laptopie ACER procesor IntelCeleron 1.73, 512 MB DDR2 i niby powinno działac a jednak nie działa. Moge sie zalogować ale jeżeli cokolwiek chce zrobić np. edytować wygląd automatycznie mnie wywala z SL i wysyła raport o błędach.
Prosze o pomoc.
Dzięki i pozdrawiam wszystkich mieszkańców SL.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2009, 12:39 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Posty: 580
nick w SL: Private.
Polecam pamięć do SL minimum 1GB. Najlepiej i najpłynniej jak będziesz miał co najmniej 1,5-2GB. Ale się na laptopach nie znam, więc może coś Ci tam pamięć zżarło nieco, jakaś Vista czy coś :)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2009, 12:43 
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 4
Pracuje na XP więc nie mam pojęcia co się dzieje?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2009, 13:03 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 825
Eve Amoufhaz napisał(a):
Polecam pamięć do SL minimum 1GB. Najlepiej i najpłynniej jak będziesz miał co najmniej 1,5-2GB. Ale się na laptopach nie znam, więc może coś Ci tam pamięć zżarło nieco, jakaś Vista czy coś :)


Ja podepnę się pod posta Eve i powiem , że nie tylko Vista ale także programy działające w tle takie jak GG,Skype,Emule itp oraz Antywirusy potrafią spowolnić działanie systemu więc jeśli nie wyłączyłeś to wyłącz te programy i sprawdź... tyle jak na razie mi przychodzi do głowy.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2009, 13:07 
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 4
Dzieki i już sprawdzam

[ Dodano: 2009-04-17, 13:10 ]
Wyłączyłem wszystko co możliwe i niestety nic nie działa problem ciągle jest ten sam ;-(


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2009, 15:13 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2009
Posty: 103
nick w SL: Tomek Kegel
Moje rozwiązanie: dokup RAM:) Nie wiem czy w twoim laptopie można ale napisałem:)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Kwi 2009, 17:55 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2007
Posty: 497
nick w SL: Ayumi Cassini
Podejrzewam, że może chodzić o pamięć karty graficznej. Sprawdź poprzez Can you run it? czy Twój komputer spełnia minimalne wymagania.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Kwi 2009, 21:20 
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 4
Dziękuje już wiem co jest nie tak mam poprostu słabą karte graficzną i to jest problem.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Kwi 2009, 07:32 
Dołączenie:
Listopad 2008
Posty: 111
Jednak moze smigfac bez zadnych ciec na 512tce , moze to zaq malo pamieci komputerowej ja zawsze polecam miec 15% dysku twardego wolnego to komp nie bedzie ci mulil


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Maj 2009, 03:56 
Dołączenie:
Październik 2008
Posty: 59
nick w SL: Sql Miles
Problem chyba twki w tym ze ten model moze miec wspoldzielona pamiec ram z karta graficzna, przez co tego ramu do wykorzystania jest mniej niz nominalna wartosc.


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso