Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2007, 16:06 
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 5
nick w SL: Adrian Ulderport
Witam
Sprzet:
AMD Athlon (XP) 2000+
2.00GHz
768MB RaM
Gdy pierwszy raz wlaczylem gre zacinala sie
Skorzystałem z porad zeby mi sie nie zacinalo
Moje Lacze to 2mb prawie 3mb

Porady nie pomogly
Jak widzicie moj sprzet jest lepszy niz wymagania

Prosze o pomoc

z gory dziekuje


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2007, 16:19 
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 607
co to znaczy "zacina sie"?

niskie FPS?
dysk muli?
czy moze jeszcze cos innego?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2007, 17:54 
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 5
nick w SL: Adrian Ulderport
toznaczy prycina sie jak chodze i obracam kamere


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2007, 18:07 
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 607
naczy ze twoja karta graficzna nie wyrabia,
musisz zmniejszyc detale
i draw dustance
shadery wylaczyc itd

mozesz tez rozdzielczosc zmneijszyc ustawiajac aby nie uruchamialo sie w oknie tylko na max


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2007, 18:21 
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 5
nick w SL: Adrian Ulderport
zmniejszylem i nic
a na dodatek wszystko mam po wylaczane
ja tego nie rozumiem, tata ma 2.00GHz i 2Gb RAmu
i mu tez chodzi tak nie zabardzo
na jakiej karcie graficznej SL by chodziło płynnie


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2007, 18:54 
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 607
albo jednak nie wszystko dobrze powylaczales albo masz bardzo slaba karte graficzna ,
procesor i ramy raczej niewiele tu pomoga , jest jeszcze mozliwosc ze masz duzo procesow w tle , jakies antyviry , wirusy , trojany itd :]

gdzies tez na forum byl temat co mozna powylaczac i gdzie aby odciazyc SL


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2007, 19:49 
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 5
nick w SL: Adrian Ulderport
mam wszystko po wylaczane ;/
mam pomysl
zrobie sobie formata i sie zobaczy
jezeli to nie pomoze to kupuje nowa karte
prosze doradz mi bo chce zeby mi chodziło płynnie


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2007, 20:03 
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 8
nick w SL: artur Criss
Mi tez sie tnie sl ale mam słapszy sprzęt.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2007, 21:49 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Posty: 1054
nick w SL: Noah Perinal
C Nishi napisał(a):
...albo masz bardzo slaba karte graficzna ,
procesor i ramy raczej niewiele tu pomoga ...


Właśnie, że procesor i ramy są też ważne ! Bo co przerabia całą informacje dla karty graficznej przychodzącą z internetu w czasie rzeczywistym :?:


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2007, 00:02 
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 607
Noah_Perinal napisał(a):
C Nishi napisał(a):
...albo masz bardzo slaba karte graficzna ,
procesor i ramy raczej niewiele tu pomoga ...


Właśnie, że procesor i ramy są też ważne ! Bo co przerabia całą informacje dla karty graficznej przychodzącą z internetu w czasie rzeczywistym :?:


Z tego co opisuje widac ze kuleja u niego FPS , wiec 90% winy spada na kare graficzną
karty graficzne maja swoje procesory i one odwalaja całą część obliczeń związana z wyswietlaniem grafiki.

wiadomo ze ram jest wazne bo bez tego ani rusz , ale ja mam 1 GB i smigam , on ma 2 i mu jakos nie pomagaja :]

procesor tez ma wystarczajacy. ale kazdy procesor kiedy ma 100% obciazenia bedzie przycinal wszystko :] dlatego pisalem o programach w tle , ale ten procesor co podal sam SL udzwignie

dlatego obstawiam karte ;]


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2007, 07:36 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 1181
nick w SL: Krzysztof Aeon
tylko jest jeden ważny szczegół: piszecie o jego karcie graficznej, nawet nie znając jej modelu albo chociaż chipsetu. Ja mam procesor o wydajności 2GHz, a grafika ścina mi się tylko, kiedy jest przeciążona, bo mam GF6800 z najnowszym ForceWare. Tak więc dużo zależy od karty, o której nic nie wiemy.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2007, 11:21 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 2318
nick w SL: Morrigan Polanski
C Nishi napisał(a):
wiadomo ze ram jest wazne bo bez tego ani rusz , ale ja mam 1 GB i smigam , on ma 2 i mu jakos nie pomagaja :]


2 to GHz. Poza tym niespecjalnie ładnie mówić o kimś "on". Ależ czasów przyszło mi dożyć. Może założę szkołę netykiety.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2007, 12:42 
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 5
nick w SL: Adrian Ulderport
prosze mi doradzic jaki by byl najlepszy sprzet do second lifa


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2007, 13:17 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 1181
nick w SL: Krzysztof Aeon
podstawowa rada: Karta graficzna z chipsetem GeForce, jakiś sensowny model (ja mam 6800 i jest płynnie), do tego procesor koło 2GHz i ram, najlepiej więcej niż 1GB. Warto również mieć dysk systemowy na Serial ATA (SATA) - szybsza wersja standardowych dysków twardych, wtedy szybciej idzie cache. I oczywiście jakieś sensowne łącze - ja używam 1MB, ale nie wiem, jak jest z wydajnością na słabszych


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2007, 18:48 
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 1716
nick w SL: Llorando Runo
Tutaj ładnie jest wytłumaczone jak sprawdzić co powoduje u nas laga w SL. :) --- >> http://blog.secondlife.com/2007/11/22/t ... rformance/


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Panel
Góra
Skocz do:  
SecondLife.pl designed by CvX! Powered by phpBB © phpBB Group - tłumaczenie
SecondLife.pl nie jest oficjalną stroną Second Life. SecondLife.pl is an unofficial Second Life website. SecondLife, SL logo and Second Life related graphics are trademarks of Linden Lab.

Entropia Universe , Planet Calypso